Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anmeldelser 8. august 2019

Øya 2019 – IDLES

Sjarmerende samfunnsrefsing fra IDLES. Et kompromissløst band i storslag.
Tekst: David Jønsson / Foto: Anna Lerheim Ask

Jeg må innrømme at det var langt mellom høydepunktene for min del på Øya-onsdagen. brenn. hadde satt en høy standard. Etter skuffende konserter av Orville Peck og Connan Mockasin, hadde jeg et sårt behov for litt energipåfyll og en liten moralboost. Dog må det skytes inn at Sanskriti Shrestha og Harpreet Bansal hadde en nydelig konsert i Biblioteket, slik at jeg fikk kommet meg tilbake i vater. Men det var allikevel noe med mitt tenningsnivå.

Det var i hvert fall ikke noe å si på tenningsnivået til IDLES, rock/punk-kvintetten fra Bristol (via Wales). Etter to solide album med sint rock tuftet på klassiske, britiske band som The Fall og amerikansk hardcore, kom de for å erobre Tøyenparken. Gitarist Mark Bowen kommer på scenen i bare boxeren, og viser i løpet av konserten noen sinnsyke bevegelser og egenkomponert dans. I det hele tatt er det lenge siden jeg har sett en så koreografert (men ikke utstudert!) konsert. Det er mye tatoveringer og aggresjon, men akk så sjarmerende.

Sanger som «Love Song», «Never Fight a Man With a Perm», «Mother» og for ikke snakke om «Rottweiler» legger ikke skjul på hva de mener om tilstanden i dagens Storbritannia. IDLES hadde Vindfruen i sin hule hånd i går. Et kompromissløst band i storslag.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter