Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 9. september 2019

Plateanmeldelse: Dope Lemon – «Smooth Big Cat»

Artist: Dope Lemon

 

Album: «Smooth Big Cat» (2019)

 

Plateselskap: BMG

 

4,2

 

Når Angus Stone ikke lager plater og er på turné med søster Julia, jobber han med egne prosjekt. Han har gitt ut soloplate og han har jobbet med prosjektet Lady of the Sunshine. De siste årene er det Dope Lemon som har vært fokuset til Angus Stone. Dope Lemon har tidligere gitt ut det glimrende albumet «Honey Bones» og EP-en «Hounds Tooth». Nå er oppfølgeren «Smooth Big Cat» ute.

Ti låter har Angus fått plass til på «Smooth Big Cat». Albumet starter kanonbra med den sløye åpningslåten og singelen «Hey You». Vuggende bass, smakfull perkusjon, svevende gitarer og den lett søvnige stemmen til Angus Stone som synger «Hey! You! What ya doin’ over there?/I can see what’s on your mind is on my mind too.»

Det fortsetter like bra med «Salt & Pepper». Like sløyt og dovent kryper den inn under huden. Det minner ikke så rent lite om salige J.J. Cale. Det er mye av den samme gitarstilen, samme uanstrengte måte å synge på. Det er musikk for sene sommerkvelder, hengekøye og sitronlimonade.

En knallstart på albumet altså. Klarer Dope Lemon å holde den samme kvaliteten på resten av albumet? Låtkvaliteten er ikke helt på høyde med de to første låtene, men det ville kanskje være for mye å forlange. Vi får mer laidback og smooth musikk i J.J. Cale-land, og musikken glir fint i låter som «Dope & Smoke», «The Midnight Slow» og «Mechanical Bull».

Det er opptil flere dopreferanser i tekstene til Angus Stone. De som vil finne dem, gjør det, men veldig generelt kan man si at tekstene kretser rundt et laidback rock’n’roll-levesett. Her er et tekstutdrag fra «Hey Little Baby» som oppsummerer det hele: «She said she don’t like the rock & roll life/She says I drink too much, go to bed too late/She said I got no time for her anymore (Ahh)/Sit around too long, strumming my guitar.»

Albumet «Smooth Big Cat» kan nok ikke måle seg helt med den forrige fullengderen, men det er ikke så langt unna. Den forrige var mer variert og hadde flere sterke låter. «Smooth Big Cat» er mer tilbakelent, men med den før nevnte hengekøya og sitronlimonaden på plass (ok, det går an å bytte sitronlimonaden ut med en øl eller en whisky, det er opp til den enkelte) vil denne plata kunne gi deg mange sløye og gode øyeblikk.

Denne anmeldelsen er tidligere publisert på Musikknyheter
Tekst: Ådne Evjen

 

 

 

Denne anmeldelsen er tidligere publisert på Musikknyheter
Tekst: Ådne Evjen

Få med deg flere anmeldelser og annet musikkstoff på Musikknyheter

 

Ådne sin Dope Lemon spilleliste

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter