Beezewax om euforien som kan oppstå når en forlater noen

beezewax_

26. mars kjørte P3 premiere på den nye Beezewax-videoen til låta «In the Dark.» Videon fikk snart 4000 views og nettsaken ca. 530 FB-delinger i løpet av 24 timer. Nå nesten 5400 views. Her er den!

– Noe av låten tar for seg den gangen hvor jeg ble ble glemt igjen på en togstasjon i Tyskland hvor jeg ble omringet av nynazister og berget av de hjemløse, som jeg da sov med helt til bandet ble edru og klarte å finne meg, forteller vokalist Kenneth Ishak i en pressemelding.

Tanken bak videoen:
– Sangen er om den euforien som kan oppstå når en forlater noen, en situasjon eller en plass. Videoen skildrer på en måte den samme eskapismen, friheten og egoismen via det å ikke ha en eneste bekymring i verden. Videoen dokumenterer de få snøfrie månedene i Bodø. Du blir kjent med et lokalt skatecrew anno 1995. Tiden som er kjent som «the dark age of skateboarding» – små hjul og svære bukser. Dette er den tiden Beezewax startet å spille sammen, sånn ca, 1261km sør for Bodø. Mellom skate sessions ved den forlatte lokale Helly Hansen-fabrikken øvde vi og skrev låtene til det første albumet vårt i kjelleren under trommeslageren vår sin garasje (blant diverse tyvegods). Upopulære kids med rare klær som var besatt av Tom Penny. Hvem Tom Penny er? Jo, det visste garantert skate crewet i Bodø i 1995, forteller vokalist Kenneth Ishak videre  i en pressemelding.

 

 

Planer for fremtiden:
– Vi skal spille i Bergen på Strædet til helgen og på Mono i Oslo natt til 1.mai. Så er blir det utenlandsturnering i England, Sveits, Tyskland og Brasil fra sommeren og utover høsten, avslutter Kenneth Ishak i samme pressemelding .

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Beezewax: Ny singel / Første album på syv år

 

Apropos Bodø:
Vi har skrevet mye om Bodø-band i denne bloggen, men paradoksalt nok har vi nesten ikke skrevet et kløyva ord om den aller beste gruppa, nemlig Kollwitz, før i februrar i år: Kollwitz er tilbake!
Etter hvert kommer både intervju og anmeldelse av Kollwitz‘ nye skive!

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!