Hippo Act – 5 om bøker og musikk

Hippo Act på Kulturhuset novmber 2017

For to år siden intervjuet vi norske Hippo Act. I fjor slapp Hippo Act sin første plate, «Electrofuturisky», enda en norsk plate med musikk du ikke visste du likte. I år er Hippo Act gjest i vår intervjuserie: 5 om bøker og musikk.

Av: Victor Josefsen

– Vi har avgitt svar på vegne av Hippo Act som kollektivt eksistensielt fenomen, fremfor dets individuelle materielle bestanddeler. Dette er vår betraktning:

1) Hva er det siste dere leste?

– Vi hadde høytlesing fra «Til deg som søv bort sine draumar» av den surrealistiske poeten Triztan Vindtorn, da vi spilte inn albumet. Til inspirasjon og/eller som kunstnerisk avlastning. Anbefales! Vi leste også utvalgte dikt og lyriske snutter skrevet av oss selv. Samtlige bandmedlemmer er enten mer eller mindre relativt poetiske i sin natur.

2) Hvilken bok ville dere laget soundtrack til, og hvorfor?

– Definitivt «Black Hole Blues and Other Songs from Outer Space» av Janna Levin. «Gastrofobia» er et passende soundtrack. Eller mer som bakgrunnsmusikk enn soundtrack, i så måte. De siste fem minuttene av den låta er nokså ‘Black Hole Blues’. Og utvilsomt from outer space og til dels diverse andre rom. «Feardrop» kunne sikkert vært fin som tilbehør til forord i en eller annen bok av Jo Nesbø.

3) Hva er deres favorittbok?

– En bok sier mer enn tusen ord. Mindre enn det kalles vel knapt en bok uansett. Dessuten finnes det mer gode bøker enn tusen. Orwell, Kafka, King, Steinbeck, Dostojevskij. Erlend Loes «Naiv.Super» er en klar favoritt. En genial flerfoldig og morsom fortelling om livet generelt.

4) Hva er deres favorittalbum?

– Frister litt i overkant å si vårt eget. Så tror vi sier det. Vi var veldig fornøyd etter innspillingen på Spind, og etter Marcus Forsgren la sine helbredende miksehender på det, føltes det virkelig unikt. Albumet gjenspeiler en slags erkjennelse av våre villeste musikalske forestillinger, og sånn sett en slags musikkorgie mellom oss fire. En aggressiv romantisering av våre drøyeste [kunstneriske?] fantasier om hverandre.
Drøyt. Skal vi heller si Veronica Maggio, Satan i Gatan?

5) Hvis dere skulle startet et band med en forfatter, hvem ville det vært?

– Hva med Snorre Sturlason? Han var antakeligvis en relativt oppegående kar, og nokså kreativ. Observant om ikke annet. Fremsto i det minste flittig. God nettverksbygger, og ganske sikkert bidragsyter til hæla i taket. Mulig det hadde oppstått utfordringer knyttet til hans administrative egenskaper. Snorre kunne fått hovedansvar for verbal-visuell assosiasjon. Eventuelt kunstnerisk utviklingsarbeid.

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

5 om bøker og musikk

 

Sjekk også:

Hippoaktivt Syrespill

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!