Søk Meny Lukk
Lukk
Av: anderssmedstad Intervjuer 7. mars 2017

TMSD forteller deg

Vi tok en prat med den unge rapperen TMSD, som er aktuell med singlene «Fortell meg» og «Fortell meg (remix)».

Foto: Thrill Matters

1. Hva skjuler seg bak bokstavene i artistnavnet ditt?
– Det har vært spekulasjon rundt betydningen av TMSD. Det er faktisk ikke skjult så langt inne i The Matrix som man kan tro, selv om det har flere betydninger. Hovedsakelig betyr det Thrill Matters Sanjin Dulic. De siste to bokstavene er da initialene i navnet mitt, mens Thrill Matters er et brand som jeg lenge har hatt et ønske om å lansere og knytte opp til forskjellige ting som jeg brenner for. Det er større enn bare musikk.

2. Tidligere rappet du på engelsk, hva fikk deg til å bytte til norsk?
– Jeg er vokst opp på amerikansk hip hop, men norsk hip hop var også rundt meg da jeg var yngre. Husker spesielt godt at jeg så Diaz sine musikkvideoer på ZTV da han var aktuell. I fjor byttet jeg til norsk for å utfordre meg selv og prøve noe nytt. Det er mye tomrom i norsk urban musikk, og jeg har noe å bringe der. Med det sagt, så er jeg langt ifra ferdig på engelsk, men fremover blir det mest fokus på det norske materialet.

3. Du er aktuell med «Fortell Meg» (og «Fortell Meg Remix» med Satilmis, Flexi Aukan og Oral Bee), er låta representativ for hva vi kan forvente oss fra TMSD fremover?
– Folk kan forvente seg catchy, gøy og SKRUDD musikk fra TMSD fremover. Som produsent bygger jeg på de aspektene som jeg liker mest med musikk, men det viktigste er at det føles bra for folk når de hører det. Når det gjelder sounden på de kommende utgivelsene, så er den relevant for tiden vi er i. Aldri noensinne i historien har jenter bedt om å få høre «den nye Nas-låten» fordi de vil twerke, grinde eller rett og slett synge med til den. Det burde fortelle deg alt, når jenter er opinionsledere, og uten tvil det viktigste publikummet å nå ut til etter min mening. Nas er God-like når det gjelder tekstskriving og rapping, det er ikke spørsmål om det her. Det er bare ikke den bølgen jeg føler, hverken som artist eller fan av hip hop.

(Det må legges til her at intervjueren har sett flere jenter spørre DJ-en om å spille Nas «If I Ruled The World», og danset til den, men dette skjedde i 1996 og da var vel TMSD nyfødt …)

4. Du har tidligere gitt ut russelåter. Ser du på russelåter som markedsføring? Og kommer du til å fortsette å lage russe-bangers?
– Russelåter er  effektiv og undervurdert markedsføring, som skaper tidløse låter. Alle innboksene mine har vært LIT med forespørsler om å gjøre låter, siden jeg markerte meg på det markedet i fjor. Jeg har også opplevd å bli gjenkjent fra russelåtene, noe som er utrolig kult. Jeg kommer aldri til å gjøre ting som jeg egentlig ikke føler, men hva er feil i å lage musikk som folk kan feste til, som introduserer meg til nye mennesker i tillegg til at man får betalt for det? Det er jo ting som de fleste artister ønsker, og det er fakta. Så lenge russen har dype lommer og penger betaler regninger, kommer jeg til å være tilknyttet det markedet.

5. Har du noen musikkanbefalinger? Hva er dine topp 3 låter nå for tiden?
– Først og fremst «Fortell Meg» og remixen av «Fortell Meg». Hvis ingen av dem er i noen av spillelistene dine, så er det noe galt, homie!
– Mine topp 3 låter nå for tiden må vel være:
Syd – All About Me
Zara Larsson – Ain’t My Fault
Desiigner – Outlet

 

Deichmans musikkblogg gjør oppmerksom på at skribent Anders Kranmo Smedstad er med på den ene remixen/videoen.

 

Anders Kranmo Smedstad AKA Oral Bee leverer med mer eller mindre ujevne mellomrom sine eminente bidrag til Deichmans musikkblogg. Her følger noen linker:

Kanye West «The Life of Pablo»
Kevin Gates «Islah»
Big K.R.I.T. med gamle perler
Houstons rap-legende Scarface leverer!
Compton: En doktoravhandling
Sweet Micky for President!
Anmeldelse: Tinashe – Aquarius
Jaa9 – Hillbilly’n snakker ut
Ørene dine har godt av å sjekke ut Jessie Ware
Pats One – fra battles til album
Sommersingle fra WDSTCK
T.I. – Paperwork: The Motion Picture:”Mediocre” fra Atlanta-kongen
Arif
Det starta med en drøm…EP fra Shishko
Diagnose: Awesomnia
Rae Sremmurd «Sremm Life» (anmeldelse)
Hiphops Hannibal Lecter?
Svart Mozart?
Rick Ross «Hood Billionaire»
Mustard på beaten!
The Jacka
Hardtarbeidende veteran
Dreamon er på hugget!
Big K.R.I.T. «Cadillactica»
Interview with Rob «Fonksta» Bacon
video & intervju Dreamon
Ny video fra Dreamon
Ja Rule «Unruly» (selvbiografi)
Intervju: Soul Theory
Klish: Opphengt i Whitney og Jurassic Park
”Fra Molde til Memphis” – Et intervju med Kholebeatz
Øya 2014: Future for fansen
Øya 2014: Fortsatt coolere enn ice cold!
Øya 2014: Blyg Blood Orange
KååDobbel intervju
SLEKTA LIFE!
Clyde Carson – En av veskystens best bevarte hemmeligheter
Intervju: AreaFY
Grenseløs undergrunnslegende

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 20 andre abonnenter