Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 6. januar 2018

Ferske spor uke 1/2018

«Wildwind» er enda en pop-perle fra Young Dreams, med like plush og deilig produksjon som på «Of The City» fra i fjor.

 

Av: Rolf Andersen og Victor Josefsen

Her er ukas ferske spor.

Titus Andronicus – Number One (In New York)
En topp ballade fra fra Titus Andronicus. De har lovet at det blir flere ballader på det nye albumet «A Productive Cough», som kommer i mars. (R.A.)

Snowman – Our Mother (She Remembers)
10 år siden Snowman ga ut «The Horse, The Rat and The Swan» og fremdeles har den ikke fått status som klassiker. Primalhyl og rituelle trommer ispedd engleaktige vokalharmonier skaper en voldsom intensitet. Jeg kommer til å mase litt om dette albumet i løpet av året. (R.A.)

King Gizzard & The Lizard Wizard – The Wheel
KGATLW rakk akkurat å slippe sitt femte album for året før kalenderen sa 2018, en samling låter som ikke fikk plass på de fire foregående platene. Men dette er ikke kjipe skalker med påleggsavskjær, her snakker vi de fineste kutt med den deiligste musikk. (Mer om King Gizzard, her og her, red.anm.)  (R.A.)

 

Young Dreams – Wildwind
Det er bare å gi seg over i uhemmet begeistring skrev vår anmelder, og trillet terningkast 6 for singelen «Of The City» i 2016, Young Dreams’ første utgivelse siden de vant Spellemanprisen for albumet «Between Places» i 2013. Etter det slippet har Young Dreams gitt ut singlene «Sinner I’m Sorry», «Cells», «My Brain On Love» og «Wildwind». Pop-perler, alle som en, med like plush og deilig produksjon som «Of The City». Da er det bare å holde pusten til den nye platen «Waves 2 You» kommer. (V.J.)

Friendship – Shake It Off
26. januar slipper den norske powertrioen Friendship sin første singel «Gypsy» fra den kommende plata «Ain’t No Shame», etterfølgeren til den sterke selvtitulerte debutplata for 3 år siden. Vi gleder oss! Og varmer opp med godlåta «Shake It Off» fra den nevnte debutplata. Sjekk også 5 album som har inspirert Friendship. (V.J.)

Heave Blood & Die – Harakiri
Heave Blood & Die er ute med ny singel «Harakiri», en forsmak på deres EP «Part II: Flowers» som slippes 19. januar – og som er siste halvdel av deres kommende album «VOL:II» som også er ute samme dag. «Ikke like slående som de første sporene de slapp, men bra det her!», var min kollega Rolf Andersens reaksjon da han hørte låta. Enig. Les mer om Heave Blood & Die. (V.J)

Molo – Ramble With The Wind
Molo er fra Bergen og singelen er utgitt av Apollon Records, som har utgitt plater med Arabs in Aspic, Glutton, Knekklectric, WeserberglandPixie Ninja, Suburban Savages, Soft Ride mfl. Molos låt er «en sang om det frie livet», som det står i presseskrivet, riktig, dette er frihetsrock(pop). Og i likhet med musikken til Friendship, er uttrykket både tilbakelent og drivende på samme tid. Spennende nytt bekjentskap. Se videoen. (V.J.)

I am K – Stars
I am K, med base i Kristiansand, spiller samme med Simen Lyngroth på Hvaskjer i Oslo 18. januar. Da spiller Kristiansand-gruppa garantert «Stars», en popelektronika-låt med trøkk i, samtidig er den fengende. Også utgitt av Apollon Records. Les mer om I Am K. (V.J.)

Vårin – Pull Me Up
«Jeg husker mamma alltid hørte på CocoRosie og Björk i bilen på vei til skolen», forteller vokalist og låtskriver Vårin, Vårin Strand, som er oppvokst i Hokksund. Hun er selv inspirert av artister som Ane Brun, Norah Jones, Susanne Sundfør, Radka Toneff, Tori Amos, Aurora, Katie Melua og Fay Wildhagen, noe som kan høres på «Pull Me Up». «Du erobrer verden ved å vise ekte beinharde følelser», forteller Vårin videre. Basert på denne låta er det store sjanser for at Vårin vil erobre mange sjeler videre i karrieren hennes. (V.J)

Popface – Hereafter
I fjor kom Popface med sin første plate på ni år. Albumet består av svevende drømmepop, ren pop og drivende gitar(øs)pop. Pop er stikkordet. Jeg plasserte plata under boblere på årets beste norske album 2017 liste. Hadde jeg laget lista her og nå ville albumet kommet inn blant topp ti, «slike rangeringer endrer seg for hvert minutt», som min kollega Bent Inge Hvitstein påpeker. Dagens Popface-låtvalg blir herlige «Hereafter», ikke et ferskt spor, men fersk for de fleste, skulle jeg tro. Se videoMer om Popface i Deichmans musikkblogg. Les også hva Ebbe Helberg, Musikkblioteket Stavanger, skriver om plata. (V.J)

S.L.Y.C. – We move to make new word
Ikke helt ferskt spor dette heller, men, igjen, fersk for de fleste, skulle jeg tro, da mange nok ikke har hørt norske S.L.Y.C. s «We move to make new words», en låt som kan karakteriseres som elektro-infisert forførende tweepop, med et lekkert lush lydbilde. Låta er er fra det like fine albumet «Say, the illocuted way», som kom i fjor, utgitt av Metronomicon Audio. Les anmeldelse. (V.J)

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter