Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 3. april 2018

5 plater som har inspirert Camilla Rosenlund

I morgen onsdag 4. april spiller Camilla Rosenlund på Deichman Hovedbibliotek i forbindelse med arrangementet Store spørsmål: Hva betyr døden for livet? Camilla opplevde i voksen alder hva et selvmord av en som stod henne nær gjorde med henne som etterlatt. Musikken ble hennes fristed, trøst og inspirasjon for å jobbe mot en bedre tilværelse. Her forteller Camilla Rosenlund om noen av platene som har inspirert hennes følelsemessige uttrykk.
Av: Victor Josefsen


 

 

 

5 album som har inspirert Camilla Rosenlund

 

Twin Peaks Soundtrack
Den populære tv-serien Twin Peaks ble sendt av NRK for sent på kvelden til at jeg fikk se den på 90-tallet. Jeg husker musikken både fordi jeg satt i trappa og smughørte, og fordi min mor kjøpte albumet i forbindelse med serien. Jeg elsket blandingen av melankolien og det skremmende, det vakre og den svært dystre stemningen, selv uten å få se serien.

Red Hot Chili Peppers – Californiacation
• Fikk øynene opp for dette albumet da jeg var fjorten år, og det var nok det mest «opprørske» jeg hadde hørt den gangen. Rock ble plutselig veldig gøy, og noe helt annet enn Spice Girls (som preget deler av årene før). Spilte denne plata i mange år. Ble aldri lei. Hits i fleng det der. «Scar Tissue» var nok aller best.

Radiohead – OK Computer
• Måtte bli seksten eller sytten år før jeg oppdaget Radiohead. «No Surprises» slo meg helt ut. Visste ikke den gangen at livet kunne by på så vakker musikk, med så mye dybde. Hele albumet er så intenst nydelig. Radiohead har sammen med The Shins fulgt meg tett hele tiden fra ungdomsårene til voksen alder.

Cinema Paradiso Soundtrack
• Mesterverk av Ennio Morricone. Hedersmannen. Favorittkomponisten. Dette «albumet» gir gåsehud hver eneste gang jeg lytter, og det ble inngangen til studietiden i Italia. Har en greie for fransk og italiensk filmmusikk samt heftige stryke-arrangementer.

Eva Cassidy – Songbird
• Dette albumet gikk på repeat. Gjennom opp- og nedturer. Eva Cassidy gav håp til det aller meste i slutten av tenårene. Sårbarheten hennes var nok inngangsbilletten til kjærligheten jeg i dag har for folk, gospel og country.

 

Store spørsmål: Hva betyr døden for livet?

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 13/2018 med Camilla Rosenlund – Singel: «In The End»

Musikalske sidespor – uke 41/2017 med Camilla Rosenlund – EP: Fortune Of Memories

Musikalske sidespor – uke 37/2017 med Camilla Rosenlund – Låt: «In The End»

Deichman anbefaler: Årets album 2017

 

5 album som har inspirert

 

Korrupt (Marius Jahnsen) – 5 politiske platefavoritter

5 punkplater som alltid/fortsatt inspirerer Robert Hårstad i Forgetaboutit

5 låter som har inspirert Wauwatosa

 

 

Les også:

¡Silencio! – David Lynch og filmmusikk

David Lynch – «Crazy Clown Time» video

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter