Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 14. april 2018

Ferske spor uke 15/2018

Lonely Kamel turnerer jevnt og trutt og får et stadig større publikum utenfor landet. Akkurat nå er de på turné Europa, en turné som avsluttes på John Dee i Oslo fredag den 18. mai. Årets plate, «Death's-Head Hawkmoth», er et solid tilskudd i diskografien. Ekte stoner med raffe riff og integriteten i orden. Her er ukas ferske spor.
Av: Rolf Andersen, Bent Inge Hvitstein, Marte Hagen, Stian Bjørnsson Hope og Victor Josefsen

Melody’s Echo Chamber – Breathe In, Breathe Out
Finfin psych-pop fra Melody Prochet og venner. Noe for sommeren. (R.A.)

Malossi – Flæsk Og Duppe
Dæ er ittno for fiffen! Oppskrift fra Matprat: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/flesk-og-duppe/
Anbefaler å erstatte smøret i sausen med stekefettet fra flesket for en mer fettrik og ekte smak. Og margarin må selvfølgelig byttes ut med ekte smør. Kålrotstappe er valgfritt. (R.A.)

La Luz – The Creature
Mer psykedelisk sommermusikk. Denne gang er det La Luz som er i det lett melankolske hjørnet. 5. september står de på scenen på Revolver. (R.A.)

Lonely Kamel – Psychedelic Warfare
Lonely Kamel turnerer jevnt og trutt og får et stadig større publikum utenfor landet. Ekte stoner med raffe riff og integriteten i orden. Årets plate, «Death’s-Head Hawkmoth», er et solid tilskudd i diskografien. (R.A.)

 

Linn Koch-Emmery – Wires
Ny singel fra en relativt fersk svensk rockeyndling. Riffene sitter som de skal og melodiene fenger både på en tirsdag formiddag og en fredag kveld. (B.I.H.)

Vive la Void – Red Rider
Sanae Yamada utgjør halvparten av Moon Duo, men her er hun på egen hånd. Med tåkelagt vokal kledd i kjølig, elegant og tung synthpop, ror hun lett i land første singel fra debutalbumet. (B.I.H.)

 

Ben Howard – A Boat to An Island On the Wall
Ben Howard annonserte nylig at hans tredje album, «Noonday Dream», slippes i juni. Samtidig slapp han en liten smakebit på albumet, singelen «A Boat to An Island On the Wall». Dette er en syv minutter lang eksperimentell folk-perle, som føles litt som å flyte i et merkverdig undervannsunivers. Gitaren er rytmisk som bølgeskvulp, med atmosfæriske lyder omkring, som tidvis minner om konkyliebrus, tidvis om hvalsang. Howard lar låta vokse underveis, fra mild akustisk klimpring, til villere og mørkere elektrisk gitar. Dette hinter om at Howard på «Noonday Dream» vil fortsette utviklingen i retning det mørkere og mer eksperimentelle; fra folkpop og akustisk optimistisme på debutalbumet «Every Kingdom» (2011), via et mer elektrisk lydbilde og nedstemte tekster på «I Forget Where We Were» (2014). Til og med Howards stemme er dypere nå enn tidligere, når han åpner låta med “to care, or not to”, eller mykt og nedtonet gjentar refrengets sistelinje: “shooting season’s open”. (M.H.)

 

Graham Coxon – In My Room
Foruten Blurs eksellente «The Magic Whip» (2015) og en singel i fjor, er det en stund siden vi har hørt noe fra Graham Coxon, TV-serien «The End of the F***ing World» ble tydeligvis det forløsende element. Coxon lagde nærmere førti låter under prosessen, soundtracket byr på seksten av dem i denne omgang, men det kommer angivelig mer senere. «In My Room» gir meg assosiasjoner til Lee Hazlewood, en sånn slepen 60-talls vibb, med en dose ørkenblues. Det er ikke en umiddelbar lystig sak, høres i grunnen ganske trist ut, men i følge Coxon: «I was having a great time. In fact my room is my favourite place.» Pefekt til en søvnig søndag. Øya 2013: Blur holdt temperaturen oppe fra første taktslag. (S.B.H.)

 

Cunt Fistula – Yes, I Do!  & Cover Your Ears, Cover Your Eyes
Cunt Fistula har medlemmer fra band som Skalla, Deathcrush, PRTLVX og Messerschmitt. «Cream Soda» er trioens første utgivelse og består av fire spor som får tankene til å vandre i retning Melvins, Swans og gammel High on Fire, står det i promoen. Riktig. Liker du Melvins, vil du like Cunt Fistfula nye EP «Cream Soda». Den inneholder «Yes, I Do!» og «Cover Your Ears, Cover Your Eyes + «Another Show» og  «Yage (C.U.n.T. F.I.S.T.U.L.a.S.)», som vi har nevnt i musikkbloggen tidligere, og er med på en av Tigers Bransjevelter-plater. «Cream Soda» er en suggerende og mektig EP. (V.J.)

Junivers – Turen Hjem
Junivers’ fjorårsplate «Turen Hjem» er en variert, men også helhetlig plate; en «skjult» perle av en norsk utgivelse, skriver jeg i anmeldelsen av plata. Nå er ny singel fra utgivelsen ute. «Denne Dagen» er ren bergensk gitarpop, med Teenage Fanclub-gitarer, slik Fanclub lyder på de første platene. Jeg kåret for øvrig plata til det 8.ende beste norske albumet i fjor. (V.J.)

Summer Kid – Here She Comes
Svenske Summer Kid består av Karolina Norman og Martin Eriksson. Dette er kun deres tredje singel, likevel har de allerede spilt på store festivaler som Storsjöyran og Peace & Love. «Here She Comes» er en hyllest til våren, skriver de pressekrivet, og ja, dette er en en energisk, fengene og melodiøs poplåt, som passer perfekt nå når sola for alvor har begynt å varme frosne vintersjeler. (V.J.)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av «Ferske spor»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter