Søk Meny Lukk
Lukk
Av: geirqviller Spillelister 14. mai 2019

Ferske spor uke 19/2019

Cold Mailman stiger ut fra skyggene og kommer med sin første utgivelse på Snertingdal Records. «Somewhere Else» preges av pussige synther og svevende vokallinjer, der spesielt Emilie Thømt imponerer.
Av: David Jønsson og Geir Qviller

Cold Mailman – Somewhere Else
Cold Mailman stiger ut fra skyggene og kommer med sin første utgivelse på Snertingdal Records. «Somewhere Else» preges av pussige synther og svevende vokallinjer, der spesielt Emilie Thømt imponerer. Thom Yorke, Todd Rundgren og Dungen, samt temalåten til den 1. sesongen av sykehusserien «Chicago Hope» (sterk referanse), blir nevnt som inspirasjonskilder. Dungen hører man når gitaren som stiger frem etter tre og et halvt minutt, men jeg tenker også litt på Postal Service, for å smette inn et annet band som er glad i postvesenet. Mer Cold Mailman (D.J.)

The Needs – Summerbore
Her har du litt av en gjeng. Bendik Brænne, Mattias Brænne Wigestrand, Maciek Kofstad (Kvelertak), Nils Jørgen Nilsen (Honningbarna) og Knut-Oscar Nymo (Oslo Ess), har slått sine pjalter sammen og er The Needs. «Summerbore» er en fargerik powerpop/skatepunk-affære med doble gitarer og enorm spilleglede. The Needs er klare for Øyafestivalen og Malakoff og kan bli et naturlig soundtrack for sommeren. Ute nå på Jansen Records. (D.J.)

Husmo HAV – East in North
Behagelig, varm og myk landskapsjazz-/postrock-låt uten skarpe kanter av norske Husmo HAV. Digitalt utgitt singel. (G.Q.)

Holly Herndon – Frontier
Ny smakebit fra den kommende skiva, «Proto». Stemningsfull stemmesyntetisk korlåt, stemmene er en blanding av smurfesang og kirkekor. Låta har smak  av både tidligmusikk og folk, men med beats og en anelse syntetisk krumhorn. Holly Herndon – Eternal (Ferske spor uke 12/2019) (G.Q.)

Laura Cannell – Striking the lost bells
Vemodig, vart og vakkert solo felespill, en låt i skjæringspunktet tidligmusikk, folk og nymusikk. Laura Cannell er tilbake med ny skive med sin dekonstruerte folkemusikk, denne gangen også på blokkfløyte i tillegg til fele. Fra skiva «The sky untuned», ute på Brawl Records. Laura Cannell & André Bosman – Through the Plough the Steam Eises (Ferske spor uke 38/2018) (G.Q.)

Barrie – Chinatown
Debutalbumet til Barrie fra New York, «Happy To Be Here», har fått noen runder den siste uken. De spilte faktisk konsert i Oslo på slippdagen, foran et glissent Jaeger. De virket dog oppriktig glade for å være der, for å sitere albumtittelen. Konserten varte i snaue 40 minutter, da hadde vi fått høre hele albumet, samt en Kacey Musgraves-cover. Flinkisindie som gjør deg godt. (D.J.)

Boy Harsher – Come closer  (Marcel Dettmann Remix)
Drivende teknoversjon for dansegulvet, med redusert og hviskende vokal. Den opprinnelige versjonen av låta, fra «Careful», har jeg allerede tatt med på en tidligere liste. Snart ute på EP fra Nude Club. Boy Harsher skal spille på Lyse netter-festivalen i Moss fredag 7/6, samme dag som bl.a. Ellen Allien og Nils Bech. Den eneste konserten i Norge på programmet deres! Boy Harsher – LA (Ferske spor uke 8/2019) (G.Q.)

Paula Temple – Raging Earth
Massiv filmatisk tekno for dansegulvet. Tyngre dunkdunk i bånn, stort lydbilde og syrete synter på topp. Singel nr. 2 fra den kommende skiva «Edge of everything» snart ute på Noise Manifesto. (G.Q.)

Claudia Anderson – Involvement
Minimalistisk og perkussiv tekno; en slentrende låt med mindre, hypnotiske variasjoner og industrielt bakteppe. Fra EPen «Synthesis», ute på Tresor Records. (G.Q.)

Weezer – In The Garage
Det hoper seg opp med album og begivenheter som har jubileum. Det er i fare for en nostalgioverdose. Fredag 10. mai fylte debutalbumet til Weezer 25 år, et album som gjorde uslettelig inntrykk meg som tiåring. Det gikk noen hundretalls runder av «Buddy Holly»-videoen som fulgte med Windows 95-pakken, som for øvrig er en av de viktigste tidsmarkørene for meg og min omgangskrets. Jeg har valgt ut «In The Garage», som innehar følgende tekstlinjer: «I’ve got posters on my wall, my favourite rock group Kiss. I’ve got Ace Frehley, I’ve got Peter Criss, waiting there for me». Jeg må synge med hver gang jeg hører den. Poesi. (D.J.)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter