OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sovjetrock, sibirsk punk, tåregass og opprørspoliti

Sovjetrock er alt annet enn kommunistgrå. Sangene finnes ofte i utallige versjoner, både akustisk og elektrisk, gjerne basert på livetapes fra hjemmekonserter, «kvartirniki», der publikum klinker takten på flaskene og synger med. Tekst: Terje Haugsgjerd Versjoner av svisken Ochi chyornye med tøffingen Vladimir Vysotsky.   I starten finner man for eksempel Boris Grebenchikov og bandet […]

Nyheter

Foto: Christian Nilsen

Mellom betongkjelleren og stranda – Intervju med Telephones

Med sin nese for soltørka stemninger og vindskeive rytmer som passer nesten like bra på klubben som på stranda som hjemme i stua di har Telephones de siste årene gjort seg stadig mer bemerket, dels her hjemme, men enda mer i utlandet. Tekst: Magnus Klafstad Med base i Berlin har produsent, DJ, bergenser og allround trivelig medmenneske […]

LonnieMackTheWham Front3

Ukas tips!

Lonnie Mack – The Wham of that Memphis man (1963)
Low down, funky, butt-kickin’ roadhouse rock’n’roll. Det er hva denne platen handler om.

Alf Prøysen

Om hæin er borte så lever’n lell…

Slik slutter hyllestvisa Erik Bye skrev om sin venn Alf Prøysen etter at Alf gikk bort i november 1970 bare 56 år gammel. Og 44 år senere gjelder det fortsatt. Det han etterlot seg lever i beste velgående.

Info

Arne Garborgs plass 4
0179 Oslo

Tlf.: 23 43 29 22

Avdelingsleder: Ann Kunish

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Musikkavdelingen gjenåpnet andre uken i august 2010 med oppussede lokaler og selvbetjent utlån og innlevering. Personalet står fremdeles klart til å hjelpe deg, men brukere har nå muligheten til å foreta lån og innlevering selv.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet.

Samlingen inkluderer også materiale innen dans. I vestibylen kan lånere selv utføre lån og innlevering via automater, samt sjekke lånestatusen sin og fornye.

Personalet står fremdeles klart til å hjelpe deg med disse operasjonene, men brukere har nå muligheten til å gjøre mer av dette selv, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!