the-united-states-of-america-pic

På sin egen frekvens

Det er opplest og vedtatt at rockeband skal klekkes i garasjer, ikke i øvre akademia. Det stoppet ikke The United States of America fra å tilnærme seg rock fra motsatt side. Men de bukket til slutt under for de samme konfliktene som tar knekken på de fleste band. Oppblåste egoer, narkotikaproblemer og kommersielt press fra plateselskapet. Bare noen måneder etter at plata kom ut var bandet historie.

Nyheter

Efterklang_Stian_Schløsser_Møller_081

Efterklangs siste konsert er festet på lerretet

I februar i år spilte Efterklang sin siste konsert i barndomsbyen Sønderborg sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester. Bandet er ikke oppløst, men vil fremover fundamentalt endre måten de arbeider, skaper og opptrer på, blant annnet at de ikke vil turnere, melder danske Gaffa.

Zen-Arcade-cover

Ukas tips!

Et dobbelt album med 23 sanger, på litt over timen, angivelig et konseptalbum, var helt uhørt i det amerikanske undergrunnsmiljøet tidlig på 80-tallet.

beglomeg

Beglomeg – The Man (Land of 1,000 Snakes, part 2)

Etter to selvutgitte tolvtommere, og kultstatus som liveband, er Beglomeg aktuelle med første smakebit fra sitt kommende debutalbum.

Info

Arne Garborgs plass 4
0179 Oslo

Tlf.: 23 43 29 22

Avdelingsleder: Ann Kunish

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Musikkavdelingen gjenåpnet andre uken i august 2010 med oppussede lokaler og selvbetjent utlån og innlevering. Personalet står fremdeles klart til å hjelpe deg, men brukere har nå muligheten til å foreta lån og innlevering selv.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet.

Samlingen inkluderer også materiale innen dans. I vestibylen kan lånere selv utføre lån og innlevering via automater, samt sjekke lånestatusen sin og fornye.

Personalet står fremdeles klart til å hjelpe deg med disse operasjonene, men brukere har nå muligheten til å gjøre mer av dette selv, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!