Singelanmeldelse: Kristian Torgalsen – «No One Told You»

Kristian Torgalsen No one told you

 

Artist: Kristian Torgalsen

Låt: «No One Told You»

Plateselskap: ?

4

 

Låten er strengt tatt bygget over de samme akkordene som Stevie Wonders «Easy», men det får være greit. «No One Told You» er en gjennomprodusert låt, en skikkelig storsatsing til å være en debutant. Torgalsen er produsert av Martin Horntveth og har kjøpt med seg strykere fra Makedonia. Låten er flink og deilig soft rock med en eim av 70-tall ved seg. FM-rock. Det er oh så vakkert.

Kristian Torgalsen har en robust stemme, man hører kvaliteten umiddelbart. Det er noe John Mayer-aktig her, som antakelig får frem dollartegnene øynene på i de store plateselskapbossene. Noen har forhørt seg på Dennis Wilsons «Pacific Ocean Blue». Torgalsen fremstår dog en anelse glattere, i hvert fall på førstesingelen. Mulig albumet byr på mer bredde.

Her er en artist av såpass heftig kaliber at han trøkkes rett opp i førstedivisjon uten kvalik i nedre divisjoner. Med seg på laget har han noe av det tyngste skytset man kan omkranse seg med på en norsk scene, sjekk bare denne gjengen: David Wallumrød, Amund Maarud, Martin Windstad, Olaf Olsen, Nikolai Hængsle Eilertsen og Martin Horntveth. Hele dette prosjektet minner en anelse om studioprosjektet Band of Gold i fjor. Det kom også litt ut av det blå, og PANG – superetablerte, og spilte, eller snarere: fremførte, debutalbumet på Øyas Hovedscene.

Men sånn er det jo gjerne med store talenter som dette.
Michael Kiwanuka debuterte også med en ganske påkostet produksjon. Julian Berntzen fra Bergen spilte i Grieghallen med Filharmonien i ryggen en knapp uke etter at han hadde dratt sin første akkord på en norsk scene (en overdrivelse, men praktisk talt). Men det skal noe spesielt til for at det skal gå fortgang i en karriere på denne måten. Og Kristian Torgalsen besitter noe spesielt. Hans stemme kjennes veldig solid. «No One Told You» er ikke nybrottsverk akkurat, men det er gjennomført sjangerøvelse, flink og deilig, som nevnt. Det er ikke en frisør i Norge som skifter kanal når denne sangen kommer på. Det er også som sagt noe glætt, men har likevel en slags tidløs kvalitet ved seg. Man må ikke alltid ha disharmoni. Eller motstand. Men faren med det er at det glir like lett inn den ene øret som det glir ut igjen av det andre.

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, bøker og noter i Deichmans katalog

Sjekk også:

Øya 2016 – Band of Gold
Vinner av Nordic Music Prize: Band of Gold
Deichman anbefaler: Årets album 2015

Pophilsen fra Wilson
Brian Wilsons samarbeidspartnere – rangert fra best til verst

Michael Kiwanuka – Piknik i Parken i bilder
Julian Berntzen – «Across The Street»

 

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!