For noen band klaffer alt på den første plata

The Dream Syndicate The Days of Wine and Roses

 

Artist: The Dream Syndicate

Album: «The Days of Wine and Roses» (1982)

Plateselskap: Slash

 

«The Days of Wine and Roses» er debutplata til The Dream Syndicate, den kom ut bare et par måneder etter den selvtitulerte EP’en.

For noen band klaffer alt på den første plata, mens andre må jobbe seg igjennom noen utgivelser før det sitter. En kan trygt si at det meste klaffet på «The Days of Wine and Roses», som åpner med glimrende «Tell Me When It’s Over» og avslutter med et brak med det 7 minutter lange tittelkuttet, hvor vokalist Steve Wynn skriker ut: «I’m just trying to remember the days of wine and roses». Akkurat passe aggressivt og akkurat passe emosjonelt.

«That’s What You Always Say» er favoritt, og bortsett fra noe tamme «Too Litle, Too Late», er det ikke en eneste dårlig låt på «The Days of Wine and Roses».

The Dream Syndicate fulgte godt opp med «Medicine Show», som kom ut to år senere, og med en så sterk debut sikret de seg klassikerstatus i rockehistorien.

 

 

The Dream Syndicate er en av artistene som sprang ut fra Los Angeles’ Paisley Underground scene på 1980-tallet, sammen med Rain Parade, The Three O’Clock, Green on Red og The Bangles. Selv om de låt forskjellig var de opptatt av rock-avartene fra midten 60-tallet mot slutten av samme tiår.

 

Children of Nuggets Original Artyfacts from the Second Psychedelic

 

Boksen «Children of Nuggets: Original Artyfacts from the Second Psychedelic Era, 1976–1995», som du kan låne hos oss, er et fire CD-samlealbum av alternativ popmusikk fra 1976 og 1996, selv om de fleste av opptakene er fra 1980-tallet. Den ble utgitt på Rhino Records i 2005. Tittelen refererer til den opprinnelige Nuggets LP’en, som først ble utgitt i 1972. Sangutvalget på «Children of Nuggets…» fremhever artistene fra Paisley Underground scenen.

Vi har tidligere stilt ut vårt utvalg av bokser, inkludert  «Children of Nuggets: Original Artyfacts from the Second Psychedelic Era, 1976–1995».

 

Les resten av: Det var ikke så verst i 1982 heller

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!