Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 29. august 2016

Synne Sanden – 5 om bøker og musikk

Foto: Ane Aspen

Foto: Ane Aspen

Vi er knapt kommet fjorten dager inn i det nye året og allerede er det kommet en plate som kommer til å bli sentral når 2016 skal oppsummeres, skriver vår anmelder om Synne Sandens noe oversette album «In Between Sparks».

 Av: Victor Josefsen

1) Hva er det siste du leste?

– Boka «Før du sovner» av Linn Ullmann.

2) Hvilken bok ville du laget soundtrack til, og hvorfor? hvordan skulle det vært?

– Eg trur eg ville lagd soundtracket til «Null» av Gine Cornelia Pedersen. Har faktisk fortalt ho at eg gjerne vil lage musikk hvis det blir lagd forestilling utifra boka. Det er vanskelig å svare nøyaktig på hossen det hadde hørtes ut før musikken finnes, men eg trur det hadde vært ein blanding av tungt, seigt og rytmisk med tekst og svevende instrumentalt. Boka er både så rå og sår, så eg ville prøvd å fange dei tekstlige variasjonene inn i musikken. Denne boka har inspirert meg i skriveprossessen rundt neste plate så mulig eg ville tatt med noken av låtene fra den også. Hvis det hadde vært greit for ho da selfølgelig.

3) Hva er din favorittbok?

-Oi, det er vanskelig å velge synes eg. «Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv» av Tomas Espedal har lenge vært favoritten, men «Null» gjorde så inntrykk på meg at eg veit ikkje heilt lenger. «Idas dans» av Gunnhild Corwin har heilt andre kvaliteter, eg grein gjennom heile den. Den har vært veldig viktig og terapautisk for meg å lese. Kan eg sei dei 3? Synes det er vanskelig å velge favoritter.

4) Hva er ditt favorittalbum?

– Eg synes det er fryktelig vanskelig å velge favoritt, men «Stray Dogs» av Thomas Dybdahl har vært viktig for meg sida eg hørte det i 9.klasse, og det er det fortsatt. Når eg er ute på reise og har heimlengsel får alltid dette albumet meg til å føle meg heime. Det gir meg ro, trøst og trygghet og har hjelpt meg gjennom både angst og kjærlighetssorg. Et nydelig album som eg aldri blir lei av rett og slett.

5) Hvis du skulle startet et band med en forfatter, hvilken ville det vært?

– Hoho… Hmm.. Det kunne vært interressant å hatt band med Karl Ove Knausgård da. Hadde vært spennende å se hvilke type sangtekster han hadde skrivd. Kan tenke meg at han er veldig musikalsk. Leste nettopp «Harpesang» av Levi Henriksen. Måten han beskriver effekten og betydningen av musikk i den boka får meg til å tenke at det kunne vært fint å spilt med han også. Kanskje dei to..

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Visste du at..

Synnes Sanden er med i det nyoppstarta kunstnerkollektivet Kristiania Kollektiv som kombinerer dans, musikk, foto, videokunst og bildekunst. Og dette kommer de til å gjøre den 10. september. Synnes Sanden kommer til å spille solo klokka 18.00.
Det kommer til å være kunst og videokunst på veggene, opplesing av dikt osv. På dagtid blir det kunstverksted for barn.

Hele eventen er gratis!

 

Plakat lagd av Eirik SB

Plakat lagd av Eirik SB

 

Sjekk også:

Oral Bee – 5 om bøker og musikk

Pikekyss – 5 om bøker og musikk

Magnus Bechmann – 5 om bøker og musikk

Sheila Simmenes i Love Exit Orchestra – 5 om bøker og musikk

Tellef Raabe – 5 om bøker og musikk

«K:N» AKA Kjetil Nernes i Årabrot – 5 om bøker og musikk

Arild Hammerø (Atlanter) – 5 om bøker og musikk

Einar Stenseng – 5 om bøker og musikk

Youth Pictures of Florence Henderson – 5 om bøker og musikk

Unnveig Aas – 5 om bøker og musikk

Jon Arild Eriksen – 5 om bøker og musikk

Kari Harneshaug – 5 om bøker og musikk

Bård Torgersen – 5 om bøker og musikk / Universet musikkvideo

Vev – 5 om bøker og musikk

Løchstøer – 5 om bøker og musikk

Parker Lewis – 5 om bøker og musikk

The Loch Ness Mouse – 5 om bøker og musikk

Siv Jakobsen – 5 om bøker og musikk

 

Plateanmeldelse: Synne Sanden «In Between Sparks»

Video: Synne Sanden – Yellow Skies

Synne Sanden på Café Mono – Bilder

Musikkvideo: Synne Sanden – The King In My Kingdom

En video som fortjener å bli sett og hørt

by:Larm: 10 kjappe konsertanmeldelser (Synne Sanden (John Dee)

 

Litteratur og rock på Ryen T-baneverksted

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter