Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 13. oktober 2023

FLTY BRGR GRL med flere kjærlighetskvaler

– Tittelen er hentet fra låta vår «Miserable». Albumet tar for seg de ulike fasene etter et kjærlighetsbrudd, den siste fasen handler om å akseptere at det er over. Vi tenker tittelen på mange måter handler om det. Å se tilbake, akseptere, og hvordan vi av og til også tar med gammel bagasje inn i nye forhold, forklarer Sarah Calvert i duoen FLTY BRGR GRL – navnet på den andre filthyburgergirl er Namra Beatrix Saleem – som er aktuelle med det andre albumet Happily Ever Never og konserter rundt i landet. Sammen med blant andre Charlotte Dos Santos, Tuvaband og Sara Fjeldvær skal de også spille på Feminalen i Trondheim som pågår 3.-4.november. De er også med i Ferske Spor live på Deichman Bjørvika 19. oktober!

Tekst: Jan-Olav Glette / Foto: Sara Tonning

FLTY BRGR GRLS album Happily Ever Never tar fint opp tråden fra 2021s Love You Forever, både hva angår tematikk og lydbilde, men viser også at duoen har tatt nye musikalske steg slik fortellingene også viser nye karaktertrekk. Det er en anelse mindre røft i kantene og mer mangfoldig musikalsk hvor vi kan merke mer elektroniske- og hiphopelementer, og likevel gjennomsyret av den deilige bittersøte duvende romantiske følelsen av lengsel, kvaler. Tenåringskvaler formidlet rått, følelsesladet og uvørent i formen,  samtidig søtt og inntagende. Her forteller jentene selv om hva som har skjedd siden sist de ga ut album.

Hvordan vil dere si at bandet har utviklet seg fra debutalbumet Love You Forever til Happily Ever Never?

SARAH: Det har nok skjedd en modningsprosess musikalsk. Vi har blitt enda bedre venner og mer samspilte. Vi skrev mye av albumet i Berlin og det var fint å få jobbe så tett og konsentrert.

BEATRIX: Også har vi lekt mer med ulike sjangre, blant annet gjennom å samarbeide med Marcus Calvert som har produsert mye bra hip hop, og som også har produsert dette albumet. Forrige album hadde kanskje en mer pønk vibe, men jeg føler jo at de to sjangrene har mye til felles. Det er fortsatt litt sånn in your face. Også er alle låtene inspirert av ekte opplevelser, så det har på en måte vært en emosjonell reise og utvikling også…

Fortell om forholdet til amerikanske collegefilmer.

SARAH: Vi elsker amerikanske college/high school-filmer. Disse filmene har vært en viktig del av vår oppvekst. Og jeg skal ikke lyve, kanskje påvirka disse filmene også våre forventninger til kjærlighet og forelskelse.

BEATRIX: Ja, det gjorde de! Jeg venter fortsatt på en offentlig kline-seanse som i «Never Been Kissed».

SARAH: Haha ja! Mean Girls er også veldig bra (og veldig rosa). Men ja, favoritten for oss to vil alltid være 10 Things I Hate About You. Dette er en film vi ser sammen med jevne mellomrom. Julia Stiles sin rolle snakker veldig til oss og jeg husker at jeg som barn tenkte at jeg hadde lyst på en el-gitar akkurat som den hun fikk. I tillegg er det alltid fint å se Heath Ledger, selv om vi alltid blir lei oss av å tenke på at han ikke er her lenger, RIP.

BEATRIX: Ouff, ja. RIP.

Hvorfor albumtittelen Happily Ever Never?

SARAH: Tittelen er hentet fra låta vår «Miserable». Albumet tar for seg de ulike fasene etter et kjærlighetsbrudd, den siste fasen handler om å akseptere at det er over. Vi tenker tittelen på mange måter handler om det. Å se tilbake, akseptere, og hvordan vi av og til også tar med gammel bagasje inn i nye forhold.

Hvor mye av tekstene deres er inspirert av virkelig levd liv og hvor mye er inspirert av fiksjon som film og litteratur?

BEATRIX: Alle tekstene er helt klart inspirert av eget kjærlighetsliv, men også fantasier og drømmescenarioer. Det føles litt som å dele dagboka si med verden, sånn sett. Men ja, jeg tror også at vi er ganske inspirert av filmer. Det kan være alt fra Twin Peaks til 90- talls og 2000-talls high school-filmer, som vi var inne på. De filmene klarer liksom å fange den følelsen når man crusher skikkelig hardt på noen. Så ja, en del filmer har nok fakka meg opp. Som Romeo & Julie (både den fra 1968 og den med Leonardo DiCaprio), typ jeg vil ha den kjærligheten. Selv om de begge dør til slutt.

Hva har skjedd med protagonisten i låtene deres siden forrige korsvei?

SARAH: Vi liker å si at hovedkarakteren i albumet fortsatt er en trist jente, men hun er mer empowered. Kanskje hun på en måte har akseptert å leve happily ever never. Og på veien har hun det gøy?

Hvor kommer det bittersøte fra?

BEATRIX: Nei, det er jo det å crave så hardt etter kjærligheten. Samtidig er det å oppnå nettopp kjærligheten i sitt liv dødsskummelt, ikke sant? Du gjør deg sårbar som f. Og det å få hjertet sitt knust, gjør vondt.

Hva med romansen og jakten etter den?

BEATRIX: Den jakten er jo spennende, og jeg innrømmer at jeg er litt avhengig av den. Jeg elsker å crushe på folk, det gjør livet og hverdagen så mye mer spennende. Jeg elsker at jeg er i stand til å føle så sterkt, og at jeg ikke er typ avstumpet. Men jeg skulle selvsagt ønske at jeg var flinkere på den jakten. Jeg tror jeg blir sjenert og awkard og feig.

SARAH: Jeg syns du er modig, jeg.

BEATRIX: Syns du?

SARAH: Ja, du har de søteste sjekketriksene jo! Som den gangen du sendte sånn lapp med multiple choice spørsmål og han duden måtte svare ja eller nei på om han ville på date med deg. Assa, jeg hadde blitt sjarmert.

Er hjertesmerte en essensiell del av det å føle seg levende?

BEATRIX: Ja, altså, jeg føler meg i hvert fall veldig levende. Og jeg kjenner veldig på det at man i hjertesmerte blir litt som et åpen sår, åpen for nye inntrykk og opplevelser. De rosenrøde brillene er tatt av, og man ser verden på en mer rå og naken måte. Jeg vil nesten sammenligne det med en litt zen tilstedeværelse.

Sangene ble benyttet i den amerikanske TV-serien Single Drunk Female og Netflix-filmen Royalteen: Prinsesse Margrethe. Hva betyr sånt for dere?

SARAH: Det er veldig stas å få låtene sine med på så store TV-serier og filmer. Vi var å så premieren til Royalteen på kino, og det kilte i hjertet da scenen med sangen våres kom på. Det er en ubeskrivelig følelse. Det er også spennende å se låtene i en annen plattform som film og TV. Det gir på en måte låtene et nytt liv.

Kan dere til slutt velge fem favorittlåter og si litt om hva dere liker ved disse?

CHAI – «MATCHA»

Vårt favorittband CHAI slapp album samme dato som vi slapp Happily Ever Never og låten deres «MATCHA» er en ny favoritt. Vi liker at den er så chill, men også glad. Skikkelig kule!

Caroline Polachek – «Welcome to My Island»

Dette er en artist vi har fulgt med på en stund. Vi er veldig glade i hennes sound og visuelle landskap. Hun har også sååå cool girl energy, at hjelp. Det er nok et lite crush her.

Boygenius – «Not Strong Enough»

Vi elsker hvordan tre talentfulle artister som vi elsker slår seg sammen og lager et eget prosjekt sammen. Hele plata The Record treffer oss midt i hjerte. Kult band, nydelige tekster og stemmer som låter som fløtekrem sammen.

Asian Glow – «Clockwalk Around the Ache»

Dette er et emo soloprosjekt fra Seoul, i Sør Korea. Sangene er fra 2022, men Sarah oppdaget sangene i 2023. Vi liker det massive lydbildet, med det store spennet i oppbygningen. Får lyst til å sitte i vinduet å se ut en mørk høstdag mens det regner.

Niki & The Dove, The Greys – «Gloria»

Niki & The Dove har stått vårt hjerte nært lenge. 2016-albumet Everybody’s Heart Is Broken’ Now ble hørt på repeat ved forrige hjertesmerte. EP’en This Is The Music er en collab med The Greys, og er ganske annerledes enn det nevnte albumet. Magisk er det fortsatt, og sjangermessig ville man vel beskrevet det som rnb/hip hop? Uansett sexye greier.

 

 

FLTY BRGR GRL – Happily Ever Never (Album, 2023)

 

FLTY BRGR GRL – Love You Forever  (Album, 2021)

 

 

FLTY BRGR GRL – Break My Heart (EP, 2023)

 

FLTY BRGR GRL – Caprisun (EP, 2023)

 

FLTY BRGR GRL – Miserable (EP, 2023)

 

FLTY BRGR GRL – Eau De Boy (EP, 2022)

 

FLTY BRGR GRL – «Red Dress (Singel, 2022)

 

FLTY BRGR GRL – «Slowdance» (Singel, 2020)

 

 

FLTY BRGR GRL – «Be My Boy» (Singel, 2019)

 

 

 

Sjekk også:

FLTY BRGR GRL – «Caprisun» (Ferske spor uke 20/2023)

FLTY BRGR GRL – «Sweet Boy» (Ferske spor uke 35/2021)

FLTY BRGR GRL – «No More» (Ferske spor uke 48/2020)

FLTY BRGR GRL – «Be My Boy» (Ferske spor uke 45/2019)

 

FLTY BRGR GRL – «No More», FLTY BRGR GRLs – «Sweet Boy» (Deichman: Årets album 2021, Victor Josefsen, Jan-Olav Glette).

 

Sjekk også relaterte saker under
(Deichman: Årets album 2021 er også inkludert her)

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter