Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 17. oktober 2018

Ferske spor uke 41/2018

19. oktober slippes første smakebit fra The Dogs sitt syvende album, «Before Brutality», som tradisjonen tro slippes i begynnelsen av januar neste år. Smakebiten er utelukkende godt nytt fra The Dogs, med et refreng av topp poppunk-klasse, koringene, trommingen, de melodiøse gitarene, det lyder helt riktig, det er ikke mulig å gjøre det bedre innen denne sjangeren, uimotståelig.
Av:  Victor Josefsen, Geir Qviller og David Jønsson 

The Dogs – Let’s Start A Riot
19. oktober slippes første smakebit fra The Dogs sitt syvende album, «Before Brutality», som tradisjonen tro slippes i begynnelsen av januar neste år. Den kommer altså ikke inn på ferske spor Spotify-lista vår før fredag, men siden låta er utelukkende godt nytt fra The Dogs, må jeg bare skrive noen ord om den allerede nå. «Let’s Start A Riot» har allsangspoppunk-refreng ‘ a la «Hoist The Cockflag» fra The Terrifieds (Kristopher Schaus andre band, som dessverre er oppløst, tror jeg), sin EP fra 2013. På «Let’s Start A Riot» er tempoet generelt speedet mer opp, og selve refrenget er av topp poppunk-klasse, koringene, trommingen, de melodiøse gitarene, det lyder helt riktig, det er ikke mulig å gjøre det bedre innen denne sjangeren, uimotståelig.  ps Ivar Nikolaisen fra The Good The Bad and The Zugly, Kvelertak og Happy Dagger bidrar som slapp punker med å si «okay» på slutten av låta. (V.J.)

LÜT – Du Vet Ingenting
Release for The Dogs’ singel «Let’s Start A Riot» foregår på Krøsset 26. oktober. Support er Tromsø-gruppa LÜT, kjent for sine energiske liveshow. I fjor kom de med debutplata «Pandion», en noe ujevn plate, men det som er bra, er virkelig bra, som «Du Vet Ingenting», en knakende god låt. (V.J.)

Nikkeby Lufthavn – Pussy Play Ping Pong
Nikkeby Lufthavns plate «Babes in Space» består av en heftig miks av garasjerock, punk og melodiøs (power)pop. Nikkeby Lufthavn er kjent for å være enda bedre live enn på plate, og er special guest for Marky Ramone’s Blitzkrieg i Tromsø Kulturhus 17. oktober. I den anledning er «Babes…»-plata utgitt digitalt. I anmeldelsen av singelen «Off The Coast» til en annen Tromsø-gruppe, Sunshine Reverberation, skriver jeg noe slikt som: «Å lytte på låta er som å oppdage en 60s garasjerock/punk-klassiker, dritbra». Ordene passer like godt på Nikkeby Lufthavns låt «Pussy Play Ping Pong» også, en låt som for øvrig ville ha passet perfekt som  soundtrack til en Russ Meyer-film. Det er flere knallåter på plata. (V.J.)

Center of the Universe – Leave This Field Empty
Kan vi kalle musikken elektronisk funk, ambient boogie, new-age disco eller kanskje til og med Skweee? Så hva skjer når man lar denne nysgjerrige produsenten samarbeide med 8 kule vokalister? Disse to spørsmålene er stilt av Jørgen «Sissyfus» Skjulstad aka Center of the Universe i anledning sin første plate på fem år. Selv stiller jeg spørsmålet «Hva er dette?» om låta «Leave This Field Empty», uten at jeg kan svare skikkelig på det, bortsett fra å si at dette musikkstykket setter meg nærmest i melankolsk-vakker transe med sitt suggerende, minimalistiske uttrykk og nydelige vokal. Center of the Universe og sanger og låtskriver Nikki Oniyome jobber utrolig godt sammen. (V.J.)

Virginia Hill – Dangerous Temptation
«Oslo-rockerne Virginia Hill leverer en knallgod smakebit på debutkiva «Makin’ Our Bones» med singelen «Aphrodite», skriver Asle Tangen i en tidligere utgave av ferske spor. Virginia Hill har turnert flittig i Norge, og har vært support for Backstreet Girls flere ganger. «Dangerous Temptation» er også fra plata «Makin’ Our Bones» og er en drivende god boogierocker, ikke så rart kanskje, da Petter Baarli bidrar på gitar. Phillie (V.J.)

Pymlico – Gabagool
Pymlico er ute med ny plate titulert «Nightscape». «Gabagool» er melodiøs, hektende med prog-elementer, jazz, fusion. Jeg er ikke særlig godt bevandret i noen av disse sjangrene, men liker låta, særlig den lett og ledige kombinasjonen av melodisiøsitet og rytmisk groove. Pymlico: «Progrocken er langt fra død!» (V.J.)

It Might get Loud – Shine Your Diamonds
Det lages god musikk i hver krik og krok av landet. It Might Get Loud oppsto i Kirkenes, bare noen få mil fra russergrensen. 20. oktober spiller de på Rockeklubben i Varanger, Vadsø. En god nok grunn til å igjen ta med denne fengende, sjelfulle kraftpop(metal)rockeren i en utgave av ferske spor. En låt som bør få den trøtteste av de trøtte til å våkne. (V.J.)

 

Adrianne Lenker – What Can You Say
En fin liten sang i amerikansk folk/visepop-sjangeren. Lenker er tilbake alene denne gang og det høres, låtene på plata «Abysskiss» er stort sett neddempede og visepregede slik som denne, vokalen er akkompagnert hovedsakelig av akustisk gitar. Stemmen hennes er fremdeles mykt insisterende, veldig nær, sårbar og betagende og finner seg godt til rette i de nye sangene. Likevel savner jeg mer å tygge på, mer kjøtt og saus, Big Thief er forhåpentligvis ikke historie etter fjorårets flotte «Capacity». (G.Q.)

Oliver Coates – A Church
Vag kvinnevokal med en touch av Østen i et oppbeata, men sakralt og romklangfullt Boards of Canada-landskap. Fra den nye skiva «Shelley’s on Zenn-La» ute nå på alltid interessante RVNG INTL. Oliver Coates er cellist, og har tidligere jobbet med bl.a. Mica Levi (sjekk ut «Remain Calm» fra 2016) og Radiohead. (G.Q.)

Rimarimba – The One That Got Away
Elektronisk og instrumental pre-postrock? En slentrende og komplisert rytmisk blanding av gitarer, synth og marimbalignende lyder. En krysning mellom tidlig Tortoise, Dawn of Midi og Ganger. Opprinnelig utgitt i 1983. Fra plata «Below the Horizon» som nå skal reutgis på RVING INTL/Freedom to Spend. (G.Q.)

Shinichi Atobe – Heat 3
Deilig og drivende, varm og dansbar teknolåt uten vokal. Fra den nye skiva «Heat», ute på DDS nå. (G.Q.)

 

Hubbabubbaklubb – Tomme Lommer
Endelig ser albumet til Hubbabubbaklubb dagens lys. De har ertet oss en god stund med noen glimrende arktiske disco-singler, deriblant «Tomme Lommer» som får æren av åpne «Drømmen Drømmerne Drømmer». De var også ett av de virkelige store høydepunktene under helgens Red Bull Music Festival, der de spilte på Youngstorget med full blåserekke og andre overraskelser. (D.J.)

Brightsilver – Genius of Love
Vi foretar et lite sceneskifte og beveger oss fra tundraen til den amerikanske vestkysten. Brightsilver er et nytt tilskudd på den evigvoksende grenen av tilbakelente band som har hørt sin del på New Riders of the Purple Sage. Her gjøres en nydelig versjon av den gamle Tom Tom Club-klassikeren. På tung rotasjon i heimen. (D.J.)

The Regrettes – California Friends
Vi holder oss der borte i California, med The Regrettes’ siste singel. Lydia Night og resten av gjengen har ikke fylt 18 engang, men kan absolutt sin Riot grrrl og punkpop. (D.J.)

Phosphorescent – Around the Horn
Mandag 15. oktober sto Matthew Houck med fullt band på scenen på Rockefeller. «Around the Horn» er hentet fra det ferske albumet «C’est La Vie» og består av 8 minutter med herlige kosmische grooves. Det er bare å glede seg til mandag. (D.J.)

Palmface – Testing My Love
Det er ikke mange uker siden jeg sist skrev om Palmface, men nå foreligger altså EPen. 4 sanger og 11 fantastiske minutter med rotfeste i Paisley Underground, Nuggets fra 60-tallet og en god dose Real Estate. Hør! (D.J.)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter