Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 16. juni 2021

Skeive spor

Her er oppdatert Pride-liste med nye låter av/med skeive artister eller med skeiv tematikk!🏳️‍🌈 Alt i alt nesten 350 låter på spillelista!

Av: Viviana Vega, Selma Benmalek, Daniele Jessen Aguilar Geir Qviller, Ådne Evjen, Victor Josefsen, Stian Bjørnsson Hope, Jan-Olav Glette, David Jønsson, Anne Cathrine Johansen, Pål Schönhold, Pernille Bineau, Roberto Joly, Jonas Husdal, Jan Lasse Rotmo, Einar Goksøyr Åsen, Per Engeli, Carmen Mamapacha Carrillo, Heidi Berg Bentele, David Wärdell, Mats Niklas Brattlie, Ivan Lubo Ambrosius Andreassen, Jørgen Wiig Salvesen, Tor Åge Naper, Zeljko Cirikovacki

Viviana Vega:

Azis – Sen Trope

Da jeg først oppdaget den bulgarske chalga-artisten Azis ble jeg fascinert av det tvetydige kjønnsuttrykket og stilen, som virker å hele tiden balansere på grensen mellom det usmakelige og det vakre. Han har en rikholdig og variert katalog, og jeg vil kanskje anbefale å starte med albumet som enkelt og greit heter «Azis 2014». Azis fronter stolt både homofile og romfolk (han er dobbel minoritet) i Bulgaria, og han er en av mine store musikalske helter.

Se video her.

B-52’s – Private Idaho

«Underground like a wild potatooooo…»

Se video her.

Locomia – Terror Vision

Det spanske boybandet Locomia ga ut det knallbra dansealbumet «Taiyo» i 1987, og i tillegg til å levere beinharde beats og kule kostymer gjorde de «fanography» (sjekk livevideoen til låta «Locomia») som bare spanjoler kan.

Se video her.

The Runaways – Dead End Justice

Barsk mini-rockeopera om tenåringskriminalitet!

Se lyric-video her.

Norma Tanega – You’re Dead

Panamaner-filipiner-amerikaneren Norma Tanega ble ikke kjent for sin egen surrealistiske folkmusikk før låta hennes «You’re Dead» ble brukt som introlåt til vampyrkomiserien «What We Do in the Shadows», men hun skrev blant annet låter for Dusty Springfield, som hun også var samboer med på et tidspunkt.

Judas Priest – You’ve Got Another Thing Coming

Kanskje DEN tøffeste låta jeg vet om.

Se video her.

DAF – Der Räuber und der Prinz

Se utrolig fet og snål «liveopptreden» på TV her.

Faka – Uyang’khumbula

Fet duo fra Sør-Afrika!

Se video her.

George Michael – Praying for Time

George Michael får etter min mening ikke nok cred for å ha vært en fryktløs popstjerne med kunstnerisk integritet. Han kjørte sitt eget løp og gjorde et utrolig grasiøst comeback etter en liten sex-skandale med låta «Outside». Han kjempet for sine visjoner og gjorde noe så «skandaløst» som å slippe en ren tekst-video under sin og musikkvideoenes storhetstid.

Se video her.

Legs 11 – Dare to Touch

Norges mest hemmelige supergruppe? Legs 11 består blant annet av medlemmer fra Palace of Pleasure og Tøyen og har levert catchy synthpop i over et tiår. I 2019 slapp de også 10-tommeren «Girl Like You» med drag-DJ-duoen Lisa & Lisa. Sjekk ut!

Army Of Lovers – Crucified

Eurodance, religion og barokken i skjønn forening!

Se video her.

Lesley Gore – You Don’t Own Me

Klassisk feminist-anthem!

Se video her.

Blood Orange – Sandra’s Smile

Nydelig hyllest til Sandra Bland og kjempefin video.

Se video her.

 

Selma Benmalek:

Mashrou’ Leila – Aoede

Se video her.

 

Daniele Jessen Aguilar:

Lila Iké – Where I’m Coming From

Se video her.

Ash Olsen – WILDIN’

Se video her. (Official Lyric Video).

Big Daddy Karsten – Hold Kjeft & Tyler Herro & Smile

Se videoen til «Hold Kjeft» her. «Tyler Herro» er ikke på Spotify, men du kan se videoen her. Se videoen til «Smile» her (live Melodi Grand Prix Norge 2021, Semi Finale 3).

 

Geir Qviller:

Lemonheads – Big Gay Heart

Tom Robinson Band – Glad to Be Gay

The Smiths – This Charming Man

Se video her.

Soft Cell – Tainted love

Se video her.

Pet Shop Boys – It’s a Sin

Se video her.

Donna Summer – I Feel Love

Se video her.

Arca – Anoche

Se video her.

Loraine James – Simple stuff

SOPHIE – Bipp

Yves Tumor – Gospel for a New Century

Se video her.

William Basinski – O, My Daughter, O, My Sorrow

Matmos – Silicone Gel Implant

Se video her.

Mica Levi – Rose

The Magnetic Fields – I Think I Need a New Heart

 

Ådne Evjen:

Lou Reed – Walk on the Wild Side

Denne låten er en klassiker og en storslagen feiring av alle som er skeive, utenfor «normalen» og stolte av det. «Take a walk on the wild side»! Trenger man si mer?

The Smiths – Hand in Glove 

«Hand in glove
The sun shines out of our behinds
No, it’s not like any other love
This one is different, because it’s us»

Slik åpner Morrissey The Smiths-låten «Hand In Glove», og det har vel aldri vært noen tvil om hvor han står når det gjelder seksuell legning. Med Marr sine innovative, velklingende gitarbroderier som underlag er dette en sterk låt på alle mulige låter.

Arlo Parks – Angel’s Song

20-årige Arlo Parks fra London ga ut et av de fineste albumene i 2021 med «Collapsed nn Sunbeams». Hun sto fram som bifil i en alder av 17 år, og i «Angel’s Song» synger hun om noen som har kjærlighetssorg for sin «engel» som vedkommende antagelig aldri kan få.

«You’re there thinking ’bout a girl who ain’t thinking about you
Sitting numb in the basement blue
Baby, you’re wishing you could die with the moon, but I would miss you.»

Se video her.

Gene – Left-Handed

 

Victor Josefsen:

j00 – time after time

Inkludering, fest og farger er grunnsteinene i bandet j00. Det var derfor liten tvil om at 40-års jubileet for albumet «She’s So Unusual» av Cyndi Lauper skulle hylles. Her har de valgt å løfte klassikeren «time after time». Bandet forteller at «time after time» er like dansbar som den er melankolsk, derfor en åpenbar Cyndi-låt å velge» og legger til at låta går på repeat hver Pride-fest.

Ane – Et lite steg

Den 24 år gamle låtskriveren og artisten Ane Mari Sveinungsen fra Kirkenes har gitt ut singelen «Et lite steg» (2023). Låta handler om Camilla som ble en god venninne av Ane. De to møttes da Camilla tok hånd om Ane på London Pub under terroren i Oslo 25. juni i fjor. Camilla gikk brått bort den 10. juni. Ane skrev «Et lite steg», som var det Camilla alltid sa til Ane når dagene var tunge – et lite steg kan være nok.

Big Daddy Karsten – 25. juni

Utgitt i 2023. ‘Jeg prøvde å skrive denne i nesten et år før den plutselig bare datt ut av meg! Når jeg hadde skrevet og spilt den inn så var det en lettelse jeg ikke har følt på, kanskje siden jeg kom ut av skapet i 2016 ❤️’, skriver Big Daddy Karsten på Facebook. Se video her. Teksten finner du her.

De Ubrukelige – Fortapt

De Ubrukeliges «Knekke Knoka Brenne Bru” (2023) er også gitt ut av Olivias Rekorder, altså det første norske plateselskapet laget for å distribuere skeiv og kvinnelig tekst og musikk til offentligheten. De Ubrukelige er et viseband, stiftet i 2015 på en tid musikertilværelsen til vokalist Christine Henriksen (tidligere Moddi, Kråkesølv, Spoon Train Audio m.fl.) og gitarist Hallvard Høiberg (tidligere Elly, Jeremy Spencer m.fl.)  hadde gått fullstendig i stå.

Begge hadde brutt ut av sine tidligere prosjekter til fordel for en tilværelse som psykolog og lege på sykehus og var redde for at artistlivet var et avsluttet kapittel. En mørk novemberkveld på vei hjem fra jobb kræsjet de inn i hverandre utenfor Schous Bryggerier etter å ikke ha sett hverandre på tre år. Frustrerte, bandløse, men glade for å se hverandre igjen, kom de fram til at det var på tide å finne veien tilbake til scenen. Slik ble føniksfuglen De Ubrukelige til, for det meste en duo, men ofte med et band som teller seks på sitt største.

Cathrin Gram – Elske igjen

Denne poplåten ble til etter at Cathrin Gram opptrådte på Oslo Pride i 2022. Kun to dager senere smalt skuddene utenfor London Pub. Det å «elske» ble plutselig noe farlig, om du – som mange av Cathrins venner, blir tiltrukket av mennesker av samme kjønn. I tiden som fulgte ble det klart for artisten at låta om å ønske en gammel og svunnen kjærlighet tilbake i livet, var noe mye større. At ønsket om kjærlighet alltid må få være større enn frykten. For lengtende hjerter fortjener å leve ut sine drømmer. Cathrin Gram ga ut singelen «Elske igjen» 9. juni. Produsert av Spellemannvinnende Even Ormestad (Daniel Kvammen, Thom Hell og Linnea Dahle).

Eirik Sognnes – Ung igjen

‘Skeiv kjærlighet og seksualitet er svært underrepresentert i norsk musikk. Jeg Eirik Sognnes gjør noe med dette! På mitt album «Nattas Barn» (utgitt 12. mai 2023) serverer jeg Norge skeiv frigjøringsrock og Norges skeiveste album noensinne!’ «Ung igjen» fra albumet er en sang om to ufrie gutters kjærlighet til hverandre, i en ufri tid. Se også videoen til «Baby Baby» fra samme album.

Sid Hart -Don’t Let Me Down!

Sid Hart har vokst opp i en generasjon der hook-up kulturen er normen og få tør bli forelsket. På den singelen «Don’t Let Me Down!» hopper Sid vågalt inn i en ny kjærlighet – med potensielle katastrofale konsekvenser. Låta er fra EP’en «Boys in Love», som Sid ga ut under Oslo Pride i Juni 2023. Sid Hart opptrer på Kontraskjæret i Oslo i lørdag 1. juli klokka 17:00.

Ash Olsen – TUTTIFRUTTI

Se video her.

Nils Bech – Foolish Heart & A Sudden Sickness

– Det er altfor få sanger om homokjærlighet, sier Nils Bech som har laget et helt album om homokjærlighet og samlivsbrudd, med et tilhørende homoerotisk blikkfang på omslaget. Slik innledes det gode intervjuet Blikk har gjort med Nils Bech. Albumet det er snakk er «Foolish Heart» fra 2020, som han ble nominert til Spellemannpris for. Videoen til tittelsporet kan du se her.

Jeg tar også med «A Sudden Sickness», første singel fra Nils Bechs andre album «Look Inside» fra 2012. Låta er produsert av Ost & Kjeks. Videoen er laget av billedkunstner og fotograf Benjamin Alexander Huseby. I videoen har han brukt sin mangeårige muse, skotten James Jeanette Main, en Londonbasert performancekunstner, som hovedperson. Main, er like kjent under navnet Jeanette som James – og utfordrer kjønnsbegrepet i det som ofte blir beskrevet som et levende Gesamtkunstwerk. Se video her.

girl in red – i wanna be your girlfriend & Serotonin

‘girl in red inspirerer unge lesbiske til å lage sitt eget kodespråk, er overskriften til en annen god sak i Blikk, les mer her.  girl in red aka Marie Ulven ble for alvor kjent i 2018 med den fine indie-låten «i wanna be your girlfriend». Se lyric videoen til «i wanna be your girlfriend»her.

På «Serotonin», fra hennes debutalbum «if i could make it go quiet» fra 2021, er hun i hemningsløs pop-modus. Låta er lekker melodiøs – med et slør av melankoli – og så utsøkt fyldig produsert og med så fete beats at selv den mest ihuga girl in red-indie-fan vil gi seg over av begeistring. Se videoen til «Serotonin» her.

Føkkefjord – Kåne å ikkje ein mann

I intervjuet vi gjorde med Ohnesorg forteller de om låter som har inspirert dem, en av låtene er Føkkefjords «Kåne å ikkje ein mann», fra Føkkefjords plate «Småbyen lokke» (2021). ‘Et knakende godt eksempel på hvordan politisk musikk på norsk kan være sjukt morsom. Vi er store fans av Føkkefjord og gleder oss alltid til de slipper ny musikk’, sier Ohnesorg.

«Kåne å ikkje ein man» bæres oppe av kun gitar og vokal, men for et trøkk de to medlemmene Eirik og Maria skaper. En himla bra låt!

Frvldz – Mediation I

Etter mange år i norsk musikkliv ga Ingrid Frivold ut sitt første album som soloutøver på det nystarta feministiske og skeive plateselskapet Olivias Rekorder. Frvldz er hvordan Ingrid Frivold presenterer sine improvisasjonskonserter. Musikken på plata ble spilt inn i storsalen på Blitz 191119 for en sending for «Danza Bastant» på RadiOrakel og ble sendt 3.3.20 med Gustav Espelid som produsent. Frvldz bruker hovedsakelig trompet, men også andre lydkilder som hun prosesserer gjennom forskjellige klangelementer i Ableton. Alt man hører på konsertene er live, i en stream-of-consciousness basert flyt, inspirert av beat-forfattere som William Burroughs. Overføringen av impresjonismens idealer om hinting av ideer fremfor intenst fokus på detaljer. Alt vi hører på konsertene er live, og ingen element er samplet på forhånd. Plata ble sluppet på transsynlighetsdagen onsdag 31. mars 2021.

Sadomaoistan – Gym Noir

Sadomaoistan ble dannet i Tromsø i 1987, etter at bandets frontfigur og sjefsideolog Halvard Haldorsen hadde tilbragt en tid på kunsthåndverksskolen i Karasjok. Bandet flyttet kollektivt til Oslo på tampen av 80-tallet, og vakte raskt oppsikt med sine performance-aktige opptredener, der uniformer, fetisjisme, SM- og homsepolitisk innhold dannet noen av ingrediensene. Sadomaoistan var i starten forholdsvis inspirert av industrielle band som Laibach og Coil, men ble snart også oppildnet av den gryende house-kulturen i Europa. (Begynnelse på biografien i Rockipedia. Hele eller deler av biografien er hentet fra boken «Norsk pop- og rockleksikon» fra Vega Forlag, 2013).

Sadomaoistan er ikke på Spotify, men lytt på låta her. Fra «Retroskopi (1987–1997)». Foruten å sjekke ut resten av musikken til Sadomaoistan anbefales det å sjekke artikler/intervjuer m.m. av dem, de er virkelig et fenomen, som Morgenbladet skrev i 1997, du finner den saken en god del andre på Najonalbiblioteket, se her. Se også denne oversikten.

Slitenliten – Runkegutens død & Den lesbiske dalen

Sliteneliten er et politisk telegram pyntet med tverrfløyte, fele, gitarer, trommer og bass. Medlemmene kommer fra bygd og by, men også en folkemusiker fra Oslo har sneket seg med. Sliteneliten er fortellingen om unge radikale som prøver å følge drømmer mens de har to og tre jobber, samtidig som frivilligheten skal dyrkes og man ender opp med merkelapper som «kulturelite» og «feministelite» mens man sitter der i en alder av tjuefem med en årslønn på 200 000 og en angstdiagnose levert i posten fra DPS. I en søken etter hvor de skal rette langfingern sin skrangler de seg frem med en akkurat passe melodiøs viserock og synger ut på Vossamål mot prestasjonsjag, ubrukelige politikere, rikfolk og annet pakk. En engasjert gjeng, på det fargerike albumcover til det selvtitulerte debutalbumet (2021) er det bl.a. et regnbueflagg, et album med mange kule låter, som «Runkegutens død».

På kvinnedagen (2023) slapp bandet den sterke oppfølgeren «Me kan’kje sei nei te da som e bedre!» på Plateselskapet No. 13. «Den lesbiske dalen» er en av låtene på dette albumet.

Gaspard – Ikke ring & Må jeg alltid bære min egen kropp

Gaspard er et band fra Oslos undergrunnsscene som spiller indie rock/støypop. De begynte å spille sammen som tenåringer på Blitz, og i 2014 slapp bandet EP-en «Lillesøster» – med tekster om motstand og håp. Etter å ha holdt sammen
som vennegjeng og drevet med musikk i andre konstellasjoner, fant Gaspard sammen igjen i slutten av 2021. I mars 2022 slapp bandet singelen «Ikke ring», og i mars i slapp de «Må jeg alltid bære min egen kropp» og «Hold meg! Den første av to singler denne våren som utforsker sårbarhet og eksistens utenfor normen. De to låtene er så coole at de også burde ha være med i Ferske spor, uansett, vi kommer nok tilbake til Gaspard.

Astrobabes – Jævla Homo

Astrobabes er et norskspråklig pønkrockband fra Oslo, som startet opp i 2016, de er desverre nylig oppløst (2023). «Jævla Homo» er en fengende punk-med-en-dæsj-pop låt med fengende refreng fra deres «Desperat EP». Astrobabes forteller: ‘«Jævla Homo» er en hardtslående hyllest til kjærligheten. Livet er for kort til å bruke tid på homofober, sjåvinister og rasister’.

Sam & Sky – Skammens Diskotek

I 2017 kjørte vi videopremiere på duoen Sam & Sky, fra Loddefjord i Bergen, Ullern i Oslo, sin låt «Skammens Diskotek», som ble valgt ut til årets Pride-låt 2017. Her lager duoen upretensiøs  elektropop med digitale og analoge synther, sjølsnekra patcher, blandet med tykke tepper av vokalharmoni og banale tekster på bergensk – med et hint av Veronica Maggio, Robyn, Røyksopp og Eik.

Heidi Marie Vestrheim – Movies

Aurora – Quendom

Se video her.

Sondre Junstad – Ikke som de andre

Se video her.

MaVe – Bombs

Killer Kid Mozart – Wish

Handler om å vokse opp som skeiv i en liten by og skulle ønske at man turte å være seg selv mer. Et bra band du bør sjekke ut.

Falito – Boys Will Be Boys

Fay Wildhagen – Different

Bronski Beat – Smalltown Boy

Se video her.

Tegan and Sara – Closer

Se video her.

Janelle Monáe – Make Me Feel

Se video her.

Beth Ditto – Love in Real Life

k.d. lang – Constant Craving

Se video her.

King Princess – Pussy Is God

Se video her.

Delilah Bon – Where My Girls At?

Se video her.

Suede – Animal Nitrate

Se video her.

Placebo – Nancy Boy

Se video her.

The Aces – Girls Make Me Wanna Die

Se lyric-video her.

Blanco Teta – Incendiada

Transfeministiske punkere fra Buenos Aires i Argentina. Tøff låt!

 

Stian Bjørnsson Hope:

Frankie Goes to Hollywood – Relax

NRK rakk vel å vise original-videoen til «Relax» én gang før den ble bannlyst og erstattet med en mer døllere versjon. Kjenner fremdeles at det rykker i dansefoten når den berømte basslinjen kommer inn.

Se video her.

R.E.M. – Losing My Religion

«I’m bi-everything», sa Michal Stipe en gang på 90-tallet etter pressens evige mas om han var homofil eller ei. I dag er han partner med  fotograf Thomas Dozol. «Losing My Religion» er fremdeles en av de vakreste låtene jeg vet om.

Se video her.

Marc Almond – Ruby Red

Soft Cells versjon av «Tainted Love» er jo en udødelig klassiker, men jeg holder en knapp på Almonds soloalbum «Mother Fist and Her Five Daughters» (1987), en herlig blanding av cabaret og loungy synthpop.

Se video her

Savages – Husbands

Tung og støyete støyete gitar med snerrende lidenskap fra vokalist Jehnny Beth, dette er post-punk av klasse fra 2010-tallet! Beth er åpen bi-fil, eller som hun selv sier det: ‘I am B in LGBT, find freedom in who you are.’

Se video her.

Car Seat Headrest – Vincent

Jeg ble blåst av banen første gang jeg hørte albumet «Teens of Denial» i 2016, har egentlig ikke kommet meg enda.

Se video her.

Ezra Furman – I Wanna Be Your Girlfriend

Ikke bare lager Ezra Furman glitrende indierock, har også skrevet en bok om Lou Reeds «Transformer». Sjekk ut begge deler!

Se video her.

John Grant – Marz

Jeg falt av John Grant etter debuten «Queen of Danmark» (2010), tror det ble for mye elektronika på oppfølgeren, bør sikkert høre den igjen en gang. «Queen of Denmark» er uansett er nydelig stykke popmusikk.

Se video her.

Judas Priest – Hell Bent for Leather

Blir jo ikke særlig tøffere enn dette her! Les også vokalist Rob Halfords selvbiografi, «Confess», du kommer klokere ut på andre siden.

Se video her.

Jobriath – I’maman

En av Morrisseys store helter.

Se video her.

Morrissey – Irish Blood, English Heart

En av mine store helter, frem til han havnet i den dype ytre høyre grøfta.

Se video her.

Frida Ånnevik – Søtten år

Frida Ånnevik burde vunnet «Århundrets stemme». Punktum.

Se video her.

George Michael – Careless Whisper

En klissete klassiker fra 80-tallet som jeg elsker av hele mitt hjerte.

Se video her.

Hüsker Dü – Could You Be the One

Trommis Grant Hart var åpen biseksuell, Bob Mould brukte litt tid før han følte seg hjemme i «bear»-miljøet, mens tredjemann Greg Norton dinglet rundt som kjedelig hetero. Kanskje verdens beste rocketrio.

Se video her.

St. Vincent – Los Ageless

Har sagt det før, kjenner noen som vurderer å reise til USA for å omvende Annie Erin Clark aka Annie Clark, lykke til sier nå jeg.

Se video her.

 

Jan-Olav Glette:

Pansy Division – Fem In a Black leather Jacket

Shopping – In Other Words

Se video her.

The Spook School – Binary

Se video her.

Sleater Kinney – I Wanna Be Your Joey Ramone

Hunx & His Punx – Lovers Lane

Wayne County & the Electric Chairs – Fuck Off

The Barbarians – Are You a Boy or Are You a Girl

Priests  – Good Time Charlie

Se lyric video her.

Pete Shelley – Homosapiens

Se video her.

Dream Wife – Let’s Make Out

Se video her.

The Magnetic Fields – Andrew in Drag

Se video her.

The Replacements – Androgynous

Peaches – Lovertits

Huggy Bear – Pansy Twist

Gossip – Swing Low

Se video her.

The Hidden Cameras – Ban Marriage

Hüsker Du – Makes No Sense at All

Se video her.

Germs – What We Do is Secret

Se video her.

Screaming Females – I’ll Make You Sorry

Se video her.

Orville Peck – Queen of the Rodeo

Se video her.

Elton Motello – Jet Boy Jet Girl

Hercules & Love Affair – Blind

Owen Pallett – Lewis Takes Off His Shirt

Se video her.

Grizzly Bear – Two Weeks

Se video her.

Propagandhi – Homophobes Are Just Mad Cuz They Can’t Get Laid

G.L.O.S.S. – Outcast Stomp

Se live video her.

Lande Hekt – Going to Hell

Limp Wrist – Want Us Dead

Against Me! – True Trans Soul Rebel

Chumbawamba – Homophobia

Big Boys – Heartbeat

Soft Cell – Bedsitter

Se video her.

Coil – Theme From the Gay Man’s Guide to Safer Sex

Throbbing Gristle – Hamburger Lady

Austra – I Am Not Waiting

Se video her.

Perfume Genius – Jason

Se livevideo her.

Ela Minus – ​they told us it was hard, but they were wrong

Se video her.

TR/ST – Iris

Se video her.

Angel Olsen – Big Time

Se video her.

Arlo Parks – Softly

Se video her.

Soul Glo feat. Archangel  – 2K

 

David Jønsson:

Arthur Russell – I Couldn’t Say It to Your Face

Julien Baker – Ringside

Blood Orange ft. Toro Y Moi – Dark & Handsome

Se video her.

David Bowie – John, I’m Only Dancing

Se video her.

Frank Ocean – In My Room

Billy Preston – My Sweet Lord

The Magnetic Fields – The Luckiest Guy on the Lower Side

Buzzcocks – Ever Fallen in Love (With Someone You Shouldn’t’ve?)

Se liveopptak fra Top of The Pops her.

 

Anne Cathrine Johansen:

Charlotte Audestad – På Feil Si Av Veien

Se live-video her.

Maud Lindström – Hyllningsvisa Till Lesbiskt Sex

De Ubrukelige – Ho vil ha meg

Se video her.

Jan Hammarlund – Ville

Frida Ånnevik – Søtten år

Se live-video her.

Christina Kjellsson – Var Kommer Alla Vackra Människor Ifrån

Cajsa Färlin – Släktkalaset demo

Ikke på Spotify, men lytt på låta her.

Christina Kjellsson – Circus

Se video her.

Tanja Mckenzie – Out and Proud

 

Pål Schönhold:

Short Skirts – Queen of the Castro

Se video her.

Valkyrien Allstars – ikke no å spare

Cats and Dinosaurs – Samtyckesblues

Se video her.

CocoRosie – Beautiful Boyz

Queen – Bicycle Race

Bound – Chick Habit – April March

Crazy Ex-Girlfriend (feat. Pete Gardnder) – Gettin’ Bi

Se video her.

 

Pernille Bineau:

Joan Armatrading – Love And Affection

Se video her.

 

Roberto Joly:

Sylvester – You Make Me Feel

Se video her.

Ten City – Be Free (Emmaculate & Shannon Chambers Remix)

Octo Octa – I’m Trying

Mood II Swing feat. John Ciafone – Do It Your Way (Original Mix)

The Kinks – Lola

 

Jonas Husdal:

Keiynan Lonsdale – Gay Street Fighter

Conchita Wurst – Rise Like a Phoenix

Se video her.

Pandaraps feat. Alexa Prus – Prittyboi (Prod. By Elijah Who)

Se video her.

Ruben – Candy

Se video her.

Todrick Hall – Boys Wear Pink

Awkward Marina – Queer Girls

Se  lyric-video her.

Sondre Justad feat. Musti – Sorry

Se video her.

Rett Madison – God Is a Woman

Keiynan Lonsdale – On My Wave

Julia Nunes – Make Out

Se video her.

Grace Petrie – Black Tie

Se video her.

Wrabel – The Village

Se video her.

Erin McKeown – The Queer Gospel

Se video her.

Years & Years – Sanctify

Se video her.

Mad Tsai – Boy Bi

Se video her.

Jessie Paege – Not a Phase ft. Lucy & La Mer

Se video her.

Garbage – Androgyny

Se video her.

dodie – In The Middle

Se video her.

 

Jan Lasse Rotmo:

Eva Dahlgren – Ung Och Stolt

Se live-video her.

Alcazar – Blame It on the Disco

Se live-video her.

Erasure – Victim Of Love

Se video her.

The Communards – Don’t Leave Me This Way

Se video her.

Scissor Sisters – Comfortably Numb

Se video her.

 

Einar Goksøyr Åsen:

Chaka Khan – I’m Every Woman (Dimitri From Paris Remix)

Ikke på Spotify, lytt her.

Arthur Russell – A Little Lost

Sophie – BIPP (Autechre MX) 

Divine – Jungle Jezebel

Ken Laszlo – Hey Hey Guy

 

Per Engeli:

Kirin J Callinan – S. A. D.

Se video her.

 

Carmen Mamapacha Carrillo:

Lil Nas X – MONTERO (Call Me by Your Name)

Se video her.

F.N.Y. – Duktig

Se video her.

Lady Gaga – Born This Way

Se video her.

Diana Ross – I’m Coming Out

 

Heidi Berg Bentele:

Silvana Imam – Helig Moder

Se video her.

Silvana Imam – Vikken Då

Se video her.

Benjamin Britten – The Young Person’s Guide to the Orchestra

Tchaikovsky – Swan Lake, Op. 20, Act II No. 10: Scène. Moderato (Bergen Filharmoniske Orkester, James Ehnes, Neeme Järvi)

Nils Bech – Tie Me up (First Contact)

girl in red – Rue

Se video her.

Metteson – Hold Me Like You Hold Your Favourite Book

Metteson – Convince Me

 

David Wärdell

Bor Harvey (Musikk), Divine (sang), John Waters (tekst) – Female Trouble (Main Theme)

«Female Trouble» er ikke på Spotify, men du kan lytte på den her.

 

Mats Niklas Brattlie

Nils Bech – Jeg elsker han

Se video her. (Nils Bech fremfører på Lindmo – NRK TV 14. januar 2022)

Elton John and Years & Years – It’s a Sin

Se video her. (BRIT Awards 2021 Performance)

Ultra Naté – Free

Se video her.

Aretha Franklin – A Deeper Love

Se video her.

Perfume Genius – Queen

Se video her.

Marina and the Diamonds – Froot

Se video her.

Madonna – Vogue

Se video her.

Perfume Genius – Hood

Se video her.

 

Tor Åge Naper

Divine – Native Love (Step By Step) (Original Mix)

Rod Stewart – The Killing Of Georgie (Part I & II)

Se video her.

 

Ivan Lubo Ambrosius Andreassen

Gloria Gaynor – I Will Survive

Se video her.

 

Jørgen Wiig Salvesen

Dinosaur L – #5 (Go Bang!)

Arthur Russell – That’s Us/Wild Combination

 

Zeljko Cirikovacki

Pet Shop Boys – Later Tonight 

Se livevideo her.

Pet Shop Boys – Tonight Is Forever

Pet Shop Boys – I Want a Lover

Se «playback»-video her.

Pet Shop Boys – Violence (Hacienda Version)

Se video her.

Pet Shop Boys – In the Night (Extended Mix)

Pet Shop Boys – Paninaro (Italian Remix)

Se video her.

Pet Shop Boys – Love Comes Quickly (Shep Pettibone Mastermix)

Se video her.

Pet Shop Boys – Rent

Se video her.

Pet Shop Boys – It Couldn’t Happen Here

Se video her.

Pet Shop Boys – Being Boring

Se video her.

Pet Shop Boys – This Must Be the Place I Waited Years to Leave

Pet Shop Boys – My October Symphony

Pet Shop Boys – Nervously

Pet Shop Boys – Can You Forgiver Her?

Se video her.

Pet Shop Boys – Dreaming of a Queen

Pet Shop Boys: To Speak is a Sin

Pet Shop Boys – Young Offender

Se livevideo her.

Pet Shop Boys – We Came From Outer Space

Ikke på Spotify, se video her.

Pet Shop Boys – The Man Who Has Everything

Ikke på Spotify, stillvideo her.

Pet Shop Boys – Absolutely Fabulous (Rollo Our Tribe Tongue-In-Cheek Mix)

Pet Shop Boys – A Man Could Get Arrested

Pet Shop Boys – Some Speculation

Pet Shop Boys – Miserablism (Moby’s Electro Mix)

Ikke på Spotify, stillvideo her.

Pet Shop Boys – Discoteca

Pet Shop Boys – It Always Comes as a Surprise

Pet Shop Boys – You Only Tell Me You Love Me When You’re Drunk (Live At The Mermaid Theatre)

Se video her.

Pet Shop Boys – Boy Strange

Pet Shop Boys – Birthday Boy

Pet Shop Boys – The Samurai in Autumn

Pet Shop Boys – Love Is a Catastrophe

Pet Shop Boys – Here

Pet Shop Boys: The Night I Fell in Love

Pet Shop Boys – You Choose

Pet Shop Boys – Flamboyant

Se video her.

Pet Shop Boys -Together (Ultimate Mix)

Pet Shop Boys: Did You See Me Coming? (PSB Possibly More Mix)

Pet Shop Boys – Try It (I’m in Love With a Married Man)

Pet Shop Boys: The Sodom And Gomorrah Show

Se live-video her.

Pet Shop Boys: Fugitive (Richard X Extended Mix)

Pet Shop Boys – How I Learned to Hate Rock ‘n’ Roll

Pet Shop Boys – Sexy Northener

Pet Shop Boys – An Open Mind

Se video her.

Pet Shop Boys: Bright Young Things

Pet Shop Boys – Invisible

Se video her.

Pet Shop Boys – A Face Like That

Pet Shop Boys – Give It a Go

Pet Shop Boys: In His Imagination

Pet Shop Boys: A Certain «Je ne sais qoui»

Pet Shop Boys – One Night

Pet Shop Boys: Inside a Dream

Pet Shop Boys – Vocal

Pet Shop Boys – The Pop Kids (The Full Story)

Pet Shop Boys – Say It to Me (Real Lies Remix)

Pet Shop Boys – An Open Mind

Pet Shop Boys: Monkey Business (Prins Thomas diskomiks)

Pet Shop Boys – New Boy

Pet Shop Boys – Two Divided By Zero

Pet Shop Boys – How Can You Expect To Be Taken Seriously (Classical Reprise)

Ikke på Spotify, stillvideo her.

Pet Shop Boys – Bet She’s Not Your Girlfriend

Pet Shop Boys – Music For Boys (Ambient Mix)

Pet Shop Boys – Friendly Fire

Pet Shop Boys – Into Thin Air 

Arthur Russell – Another Thought

Arthur Russell – Home Away From Home

Arthur Russell – Lucky Cloud

Arthur Russell – Lucky Cloud (Return)

Arthur Russell – This Is How We Walk on the Moon

Arthur Russell- Just a Blip

Arthur Russell – Me for Real

Arthur Russell: Losing My Taste for the Night Life

Arthur Russell – Our Last Night Together

The Magnetic Fields – All My Little Words

The Magnetic Fields – I Think I Need a New Heart

The Magnetic Fields – When My Boy Walks Down the Street

The Magnetic Fields – Time Enough for Rocking When We’re Old

Magnetic Fields – You’re My Only Home

The Magnetic Fields – Papa Was a Rodeo

The 6ths: He Didn’t

Duran Duran – Come Undone

U pol’9 kod Sabe – Tvoji starci me vole

Se video her.

U pol’9 kod Sabe – Svemirska silo

Se video her.

U pol’9 kod Sabe: Starimo

Se video her.

Nipplepeople – Sutra

Se video her.

Idoli: Retko te viđam sa devojkama

Se lyric video her.

Videosex – Ana

Videosex – U sjeni exotičnih trava

Zdenka Kovačiček – Frka

Bendik Giske – Flutter

Se video her.

John Grant – Pale Green Ghosts

Se video her.

Anthony and the Johnsons feat. Rufus Wainwright – What Can I Do?

Nicholas Krgovich – Hinoki

Nicholas Krgovich – Lido

Nicholas Krgovich – October

Se video her.

Jens Lekman – A Postcard to Nina

David Sylvian & Ryuichi Sakamoto – Forbidden Colours

Se video her.

Grizzly Bear – Deep Sea Diver

Se video her.

Grizzly Bear – Alligator

Grizzly Bear – Campfire

Grizzly Bear – Fix It

Se video her.

Grizzly Bear – Merge

Grizzly Bear – A Good Place

Grizzly Bear – Eavesdropping

Grizzly Bear – Don’t Ask (Final Fantasy Remix)

Radio Dept. – Keen on Boys

Radio Dept. – David (Rice Twins Remix)

Radio Dept. – Mad About the Boy

Donna Summer – Love to Love You Baby

Se video her.

CocoRosie – Lyla

Se lyric-video her.

Perfume Genius – Mr. Peterson

Se video her. (Live on KEXP, 2018)

Matmos – spondee

Matmos – lipostudio… and so on

Patrick Cowley – Invasion

Patrick Cowley – They Came at Night

Patrick Cowley – Mutant Man

Patrick Cowley – Jungle Orchids

Patrick Cowley – Love Come Set Me Free

Nico Muhly – It Goes Without Saying

Se video her.

Nico Muhly – Pillaging Music

Meredith Monk – Eon

Yaeji – Passionfruit

Clairo – Amoeba

Suede – Everything Will Flow

Se video her.

The Associates – Boys Keep Swinging

Boy George – The Crying Game

Dusty Springfield – Nothing Has Been Proved (Dance Mix)

Haai – Baby We’re Ascending

The Knife: Pass This On

Liza Minnelli – If There Was Love

Liza Minnelli – So Sorry I Said

Paradis – Recto Verso

Paradis – Quand Tu Souris

Paradis – Toi Et Moi

Paradis – Mieux Que Tout

Paradis – Miroir (Deux)

Paradis- Paradis-Reprise

Paradis – Chacun Por Soi

Sparks – My Baby’s Taking Me Home

Stereolab – The Incredible He Woman

Ikke på Spotify, stillvideo her.

Visage – Fade To Grey

 

Sveinung Lutro

Hästpojken – Caligula

Norske Gutter – Mamma Mannen Gav Meg Gonoré

Se livevideo her.

 

 

Skeive spor er oppdatert juni 2023.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter