Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 9. september 2021

Videopremiere: The Harvey Steel Show – «Crying Is for Writers»

I dag har vi premiere på en skikkelig godbit. The Harvey Steel Show sin video til «Crying Is for Writers» fra plata «Blues for Mother Earth‎»/«Freak Knowledge‎» (2019), et album som både er tilgjengelig og eksentrisk, og omfavner deg med en gang. «Crying Is for Writers» er en protestvise som kanskje er ekstra aktuell i disse dager?

Av: Victor Josefsen/ Foto: Pressebilder

Psych/fri/trad-jazz/prog bandet The Harvey Steel Show slapp for to år siden et slags dobbeltalbum med dobbel A-side og hver sin tydelige identitet: «Blues for Mother Earth» og «Freak Knowledge». (Samme år kjørte vi singelpremiere på to av låtene, «Jesus Won’t Save You» og «Honey Voodoo»).

Intensjonen til The Harvey Steel Show  med det ene albumet «Blues for Mother Earth», er at her blandes store instrumentale arrangementer med enkle viseaktige partier og blir en «psych gospel»-plate om å redde og å ta vare på Moder Jord (les for øvrig vår Moder Jord-sak, red.anm.). «Freak Knowledge», er ifølge bandet et album som utforsker det musikalske psych-universet med et tekstunivers fylt med hovedsakelig surrealistiske protestviser i tråd med Bob Dylan.

«Crying Is for Writers» er å finne på sistnevnte album, altså «Freak Knowledge», som er en plate med stor spennvidde. Et band som The Harvey Steel Show er en meget bra tilvekst til musikkfaunaen i Norge i dag, som et alternativ, kanskje til og med en antitese til en del annet som skjer, for her utfolder virkelig kreativiteten seg i alle retninger og interessen holder platen(e) igjennom.

Om «Cryin Is for Writers» skriver jeg  i anmeldelsen av plata: ‘I tillegg vrir og vender de på låtene, uten at det blir slitsomt eller arty fartsy, tvert imot, det høyner opplevelsen, til døme på  jazzkrydrete, smått popsymfoniske «Cryin Is for Writers», som mot slutten får et eterisk drag, samt en god-sær avslutning. Smakfullt’. (Resten av anmeldelsen kan du lese her).

«Cryin Is for Writers» er som nevnt innledningsvis en protestvise som kanskje er ekstra aktuell i disse dager? Snurr film!

 

 

Videoen er laget av void klub (www.voidklub.com) som lagde sin egen protestvise i videoformat.

 

«Cryin Is for Writers» 

Crying is for writers
crying is for writers
writing is for painters
painting is a sin
God was sold by hustlers
fueled by greed
business is still blooming for profiteers of war

change is what we will need
get rid of all the greed
open our hearts and open our minds
leaders step down
you’re wasting our time…

dying is for dancers
dancing is for singers
singers always win
Jesus died for nothing
the world is filled with sinners
filthy greedy leaders that just want more

 

 

Sjekk også:

The Harvey Steel Show – Wake Up (Ferske spor uke 45/2019)

The Harvey Steel Show – Blues for Mother Earth (Kloden er trøtt)

Local Store – Magpie and the Moon (Ferske spor uke 16/2019, Bjørn Klakegg (Needlepoint), Mattias Krohn Nielsen (Beezewax), Magnus Tveten (Harvey Steel Show) og Tore Ljøkelsøy (Harvey Steel Show) utgjør bandet)

Låtpremiere: Local Store – «Magpie and the Moon»

 

Sjekk også relaterte saker under, husk forresten å klikke på «Last inn mer» for å sjekke flere.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter