Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 16. desember 2016

Plateanmeldelse: The Wednesday Knights – «My Problem is You»

LP cover The Wednesday Knights

 

Artist: The Wednesday Knights

Plate: «My Problem is You» (2016)

Plateselskap: Back to Beat Records

5

 

I spalten musikalske sidespor fronter vi The Wednesday Knights’ debutalbum «My Problem is You,» sluppet på Back to Beat Records. Og Kristopher Schau uttalte til Deichmans musikkblogg i serien Min platesamling at The Wednesday Knights var neste plate han skulle kjøpe: «Det lille jeg har hørt låter helt fantastisk, synes jeg.»

Så, hva synes vi da? Jo, i likhet med norske The Cheaters’ debut fra 2007 (jeg sakser like så godt, med noen omskrivninger, fra anmeldelsen) står The Wednesday Knights for en heftig retroblanding av garasjerock, ’60s beat, pubrock, punk og r&b. Uttrykket til The Wednesday Knight er uvørent, men samtidig fikst, og ikke minst oser det av kjærlighet til garasjerock-originalene  fra «steinalderen».

Låta som runder av plata, «Rum Punch Boogie», er i samme leia som britiske pubrockband ‘a la Dr. Feelgood, Lew Lewis Reformer og The Pirates; punk i drivende samkjør med r&b, blues, rockabilly og rock. Låta kunne fint sklidd inn på pubrock-samlinger som «Fools Gold» (Chiswick Records) eller «The London R’n’B Sessions – (Live At The Hope And Anchor)».
Pubrock er ikke en sjanger vi har skrevet mye om tidligere i Deichmans musikkblogg, men The Wednesday Knights’ «Rum Puch Boogie» gir oss en god «unnskyldning» til å lage en pubrocksak, inkludert band som Stones-influerte The Inmates, franske Little Bob Story, Nine Below Zero, Blast Furnace And The Heatwaves, her på bloggen. Vi får se.

Vel, skiva består strengt tatt bare av den nevnte pubrockern, uansett, pubrockbanda hadde en helt egen gnist på sitt beste, dritbra, for å si det på godt norsk, samme beskrivelse får The Wednesday Knights’ beste låter på plata. Et av høydepunktene, tittelåta «My Problem is You», nikker ærbødig til 13th Elevators’ «Your’re Gonna Miss Me», og andre mer eller mindre obskure, men klassiske 60s garasjerockere. I ettertid dokumentert på samlealbum fra Crypt, Nuggets, Teenage Shutdown-serien mfl. Plata inneholder to coversanger, «Leave My House» av The Modds og «Lively One» av The Passions (ukjente for undertegnede), som passer fint inn sammen med resten av materialet. I det hele tatt, man skjønner lett at The Wednesday Knights består av musikknerder, med «alt for store» platesamlinger.

Noen ankepunkter. The Wednesday Knights mangler en særegen stemme. Jeg «rapper» igjen fra The Cheaters-anmeldelsen: Siden det er så mange band som sysler med akkurat det samme som The Wednesday Knight, gjelder det å skille seg ut, svenske band om The Hives og The Nomads har klart det, og da skulle det ikke være noe i veien for at også The Wednesday Knights kan fikse den biffen til neste gang. Dessuten er ikke alle låtene på skiva like bra som «My Problem is You», «Leave Me Alone» og «Death of Me». The Wednesday Knights & «My Problem is You» får likevel en 5er pga. heftig pågangsmot og innsatsvilje.

Tips: Hvis The Wednesday Knights’ «My Problem is You» faller i smak bør du sjekke ut Thee Headcoates og Thee Mighty Caesars (Billy Childish).

PS1 Jada, dette ble en av mine namedropping-anmeldelser, ha ha, som denne, vel, vel, da fikk du  ihvertfall mange andre garasjerock/pubrock-anbefalinger «med på kjøpet».

PS2 To av medlemmene i The Wednesday Knights spiller også i countrybandet Empty Bottles Broken Hearts, og gitarist Vegard Urne har nylig gitt ut den kritikerroste soloplaten «The Kneeling» under artistnavnet Hotel Hotel.

Victor Josefsen

 

 

Coverdesign album: Bjørn Are Evjen. Foto album (forsiden): Roy Daniel.

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Empty Bottles Broken Hearts – trist, tristere, tristest

Musikalske sidespor – uke 49

Albumanbefaling: The Cheaters – The Cheaters

Brinsley Schwarz – Please Don`t Ever Change

Albumanbefaling: The Pirates – Out of Their Skulls

Intervju – Mike Vernon

13th Floor Elevators – Easter Everywhere

Konsert: Cheetah Chrome på Gamla

Childbirth – I Only Fucked You As A Joke

Exuma – Exuma

The Real Kids – Boston punk med gode melodier

Obits – rocka garasjepunk

Plateanmeldelse: The Dogs – Swamp Gospel Promises

Låtanbefaling: The Dogs – Are You With Him Now

The Dogs: Armed and Fairly Well Equipped

Albumanbefaling: Death By Unga Bunga – Juvenile Jungle

Første singel fra Ep’en til Death By Unga Bunga

Musikkvideo fra Death By Unga Bunga

Plateanmeldelse: Death By Unga Bunga: “Pinapple Pizza”

Sjekk anmeldelse av Death By Unga Bungas The Kids Are Up To No Good

Videoanbefaling: Death By Unga Bunga – Hallucination Generation (Take Me Home)

Videoanbefaling: Death By Unga Bunga – Feel Alright

Death By Unga Bunga på Øya: Brillefin fremvisning

EP-anmeldelse: Quarter Wolf – Rock’n’roll Cliché

Reisebrev: Langs bluesens akse med «Quarter Wolf»

Quarter Wolf – intervju

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter