Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 12. juli 2017

Plateanmeldelse: The Rubinoos – «The Rubinoos» (Beserkley 1977)

Dette er en sommerplate for deg som liker popmusikk med gode melodier og rock’n roll i bunnen. The Rubinoos har en ungdommelig sjarm, som har tålt tidens tann på samme måte som The Beach Boys og The Beatles.

Debutplaten til The Rubinoos er genial, fra åpningskuttet «I Think We’re Alone Now» til den siste låten «I Never Thought It Would Happen». I likhet med mange andre fantastiske poppband fikk The Rubinoos aldri sitt store gjennombrudd, selv om de tilsynelatende hadde alt som skulle til. Liker du Big Star, Badfinger, Todd Rundgren, The Raspberries, Dwight Twilley … og kanskje ABBA og Oasis, er The Rubinoos bandet for deg.

«I Think We’re Alone Now» var låten som skulle markere bandet på hitlistene, som den gjorde for Tommy James & The Shondell i 1967. The Rubinoos fikk låten inn på Billboards singelliste i 3 måneder, men så var det slutt – alle låtene på platen hadde fortjent å bli en hit.

“Rock & Roll Is Dead” er platens tøffeste låt, med rå gitarer og bred beinstilling. Balladen “Memories” fungerer som den perfekte avslutning på dansegulvet. “Peek-A-Boo” er 1977-versjonen av doo-wop-gruppen The Cadillacs’ hit, her med skumle grynt, mye humor og flott koring.

En essensiell sommerplate!

Tekst: Olav Nilsen

 

 

 

Dette er en redigert versjon av anmeldelsen som ble publisert på Stavanger bibliotek og kulturhus

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, noter og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

 

Pophilsen fra Wilson

Brian Wilsons samarbeidspartnere – rangert fra best til verst

 

The Beatles – «Don’t Let Me Down»

The Beatles – Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (1967)

The Beatles – The Beatles

Gamle juleplata med Beatles

Er det vits å lese noe mer om Beatles?

 

Albumanbefaling: McCartneys «Ram»

Årets beste Youtube-klipp – Nirvana med McCartney som Kurt

Paul McCartney var fan av dette bandet

 

George Harrison og ukulelen

 

Ravi Shankar 1920-2012

 

Engelsk landsbypsykedelia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter