Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 13. mars 2018

5 plater som har inspirert Baia Wolf

Trioen Baia Wolf, med base i Bergen, slapp debutsingelen "I Hate Girls / Boys" 3. mars, en låt som innehar nesten det samme storslåtte soundet som Ungdomskulens nye, smakfulle skive «Gold Rush». 17. mars slippes musikkvideo, og de spiller samme kveld på Garage i Bergen som support for Dobbeltgjenger som slipper sitt andre album. I dag avslører Baia Wolf hvilke band som har inspirert dem.
Av: Victor Josefsen / Foto: Eir Mathisen Høyda

 

 

 

5 album som har inspirert Baia Wolf

 

The Velvet Underground – The Velvet Underground & Nico
• Et album som virkelig minner oss på at grenser er til for å presses. Albumet har et sound og en tematikk som ble dårlig tatt i mot i 1967, og ble en nydelig flopp. I dag derimot er albumet ansett som rene kunstverket, og vi er i stor grad inspirert av måten de skrev og produserte låtene på. Gitarsoloen på «Run Run Run». Just sayin…

Motorpsycho – Child of the Future
• Ei plate som for alvor viser hvor kult rocketrioformatet kan være. Bra låter, et herlig røft sound og et samspill man bare må beundre. (Plateanmeldelse:c – «The Tower», sjekk også linkene under for mer om Motorpsycho, red.anm.).

The Beatles – Abbey Road
• Obligatorisk lytting for alle. The Beatles var banebrytende på de fleste felt, og alle som liker pop, rock og alt mellom kan takke gullguttene fra Liverpool. Vi er inspirert av langt flere plater fra diskografien, men «Abbey Road» er kanskje den vi som band har hørt mest på. Det låter tøft når det skal og er tidvis helt utrolig vakkert, men er samtidig en plate som ikke tar seg selv for høytidelig. Det er helt nydelig å ha «I Want You (She´s so Heavy)» og «Maxwell´s Silver Hammer» på samme plate. (Sjekk linkene under saken for mer om andre Beatles-album, m.m., red.anm.)

Deerhoof – The Magic
• Deerhoof er like mye inspirasjon for nye norske rockeband som Adele er for nye norske vokalister. Energien og stemningen i låtene til Deerhoof er til å ta og føle på. Det er bare så jævlig deilig når gode musikere også er gode låtskrivere. «The Magic» byr på heftig attitude samt ren og skjær skjønnhet.

Nirvana – Nevermind
• Altså, vi er tungt inspirert av grunge. Her er jo fasiten. (Noen ord om Kurt Cobain, red.anm.).

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Singelanmeldelse: Baia Wolf – «I Hate Girls / Boys» (2018) (Bloggen Stemmegaffel, red.anm.)

 

5 album som har inspirert

 

Korrupt (Marius Jahnsen) – 5 politiske platefavoritter

5 punkplater som alltid/fortsatt inspirerer Robert Hårstad i Forgetaboutit

5 låter som har inspirert Wauwatosa

 

Les også:

The Beatles – «Don’t Let Me Down»

The Beatles – Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (1967)

The Beatles – The Beatles

Gamle juleplata med Beatles

Er det vits å lese noe mer om Beatles?

 

Albumanbefaling: McCartneys «Ram»

Årets beste Youtube-klipp – Nirvana med McCartney som Kurt

Paul McCartney var fan av dette bandet

 

George Harrison og ukulelen

 

Ravi Shankar 1920-2012

 

Engelsk landsbypsykedelia

Mvh

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter