Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 26. mai 2017

Haakon Ellingsen – «Hva ville skjedd i Dakar»?

«Hva ville skjedd i Dakar» er ikke å finne på den nyutgitte platen til Haakon Ellingsen, «Vi varmer oss nå». Musikalsk sett er dette den siste låta fra Haakons sessions med Andreas Mjøs fra Jaga Jazzist.

 Av: Victor Josefsen

Hører vi litt Beatles her? Litt Roy Orbison – med sine «dur til moll» progresjoner? Uansett presenteres en litt rar og fengende poplåt for en lang og varm sommer i Norgesglasslandet, ikledd ett underfundig lydbilde, skriver Haakon i epost til meg, og gir oss dermed en pekepinn på hvor musikklandskapet «Hva ville skjedd i Dakar» befinner seg. Uttrykket er, som Håkon påpeker, underfundig.

Låta er altså ikke å finne på den nyutgitte langspillplaten «Vi varmer oss nå». Og siden ingen av oss i redaksjonen har somlet oss til høre på den nye plata til Haakon Ellingsen, sendte jeg følgende mail til Haakon: Liker låta, kan du fortelle om hvordan denne låta er i forhold til resten av albumet?

– Ja, lydbildet minner jo endel om resten av platen: produsent Andreas Mjøs (Jaga Jazzist) har i grunn «sin egen strek» der han liker å strippe det ned litt og klanglegge det på sin måte. Er jo bare perc på platen, ingen trommer.

Inspirasjonkilde
– Dette er den mest Beatles-inspirerte låta i denne omgangen (akkordene, vokalen, melodien, grooven)… Beatles lærte jo noen knep av Roy Orbison og jeg tenker litt på perioden 1962-64.

Teksten
– Denne teksten er laget i en leilighet i Oslo, mens mye av det andre er på tur (Argentina, Chile, Lisboa, Eidskog ved svenskegrensen…). En litt nedstrippet Beatles-aktig låt som man sikkert kunne arrangert så det hørtes skikkelig tidlig 60-tall ut, men så gjorde vi ikke det… Jeg syntes den var LITT annerledes fra det som kom på (LP)-platen, så derfor blir den sluppet som singel. Litt plassproblemer hadde vi også.

Video
– Her er en video hvor jeg og Gaute Storsve spilte på et veldig hyggelig arrangement i regi av Sofar Sounds Oslo. «September september» er fra den nevnte siste platen som kom tidligere i vår. Den handler om et brudd som skjer i høstens måned september, som dermed fremstår som et dobbelt punktum for noe som er over.

 

Over til «Hva ville skjedd i Dakar?» Sleng deg i hengekøya en lat sommerdag og la en sval bris kjøle deg ned samtidig som Haakon Ellingsen synger om Mohama, skriver vår anmelder avslutningsvis om plata «Bounty». Samme beskrivelse tildeles Haakon Ellingsens nye låt «Hva ville skjedd i Dakar?». Enjoy.

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Plateanmeldelse: Haakon Ellingsen – «Bounty»

Jaga Jazzists Spellemann-nominerte musikkvideo – delvis filmet på Deichmanske hovedbibliotek
Folkpoppens Jaga Jazzist?
Harald Frøland, tidligere gitarist i Jaga Jazzist, er hjernen bak Black Feather

The Beatles – Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (1967)
The Beatles – The Beatles
Gamle juleplata med Beatles
Er det vits å lese noe mer om Beatles?
Albumanbefaling: McCartneys «Ram»
George Harrison og ukulelen
The Beatles – «Don’t Let Me Down»

Årets beste Youtube-klipp – Nirvana med McCartney som Kurt
Paul McCartney var fan av dette bandet
Paul McCartney – å finne den perfekte produsenten
Albumanbefaling: McCartneys «Ram» (1971)

Ravi Shankar 1920-2012

Engelsk landsbypsykedelia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter