Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 2. november 2017

Vegard Setrom i Hockney – 5 om bøker og musikk

Hockney. egard Setrom som har svart på spørsmålene sitter til høyre. Han til venstre er da Sigurd Fandango..egard Setrom som har svart på spørsmålene sitter til høyre. Han til venstre er da Sigurd Fandango. Foto:

Hockney. Vegard Setrom som har svart på spørsmålene sitter til høyre. Han til venstre er da Sigurd Fandango. Foto: Jimmy Linus.

Til tross for kun ha utgitt to singler har Hockney allerede rukket å bli et navn på manges lepper. Hockney gir ut den nye singelen «Away We Go» på fredag. Eik Valebrokk ga Hockneys andre singel «Vacation» terningkast 6, og triller terningkast seks til den nye singelen også, og uttaler dessuten: Er Hockney det beste norske popbandet siden The Margarets?  I dag er Vegard Setrom i Hockney gjest i vår intervjuserie 5 om bøker og musikk. Belest type, bare les videre.

Av: Victor Josefsen

1) Hva er det siste du leste?

– «Alexis de Toqueville», en biografi av Hugh Brogan. Tocqueville ble berømt for sin studie av demokrati og amerikansk samfunnsliv på 1830-tallet og regnes som en av de første moderne samfunnsforskerne. Det er flere som nå bruker Tocqueville sine teorier til å forsøke å forklare fenomenet Donald Trump, og dette skriver jeg for tiden masteroppgave om.

2) Hvilken bok ville du laget soundtrack til, og hvorfor? Hvordan skulle det vært?

– Dag Solstad sin «Genanse og verdighet»! Ja, hvorfor ikke? Det måtte ha blitt jazz, kanskje en ensom klarinett i kamp mot slitsom pop.

3) Hva er din favorittbok?

– Det er så vanskelig å velge at jeg tror jeg må ta den boken som har hatt størst innvirkning på meg. Jeg leste «The Selfish Gene» av Richard Dawkins da jeg var 20 år gammel. Boka gav meg en slags eksistensiell ro og åpnet øynene mine for hvordan naturen fungerer, og hvorfor vi må ta vare på den. Alt i boken var nytt for meg og jeg følte meg derfor litt snytt etter 16 års skolegang. Kanskje det burde settes av mer tid i skolen til dette? Da ville man sikret at innsiktene fra evolusjonsbiologi ble en del av allmenndannelsen. Anton Tsjekhov var vel inne på noe da han sa at man må vise mennesket hvordan det er for at det skal kunne forbedre seg.

4) Hva er ditt favorittalbum?

– Det må være Sgt. Pepper av The Beatles. Jeg kjøpte plata på sommeferie i London da jeg var 13 år gammel og hørte den for første gang på discman inne på Victoria Station. Senere på kvelden hørte jeg den om igjen og da skjønte jeg at stemningslydene på starten av tittelsporet ikke var lyder fra inne i ankomsthallen. Lyden av Sgt. Pepper og Victoria Station ble da starten på min musikkinteresse.

5) Hvis du skulle startet et band med en forfatter, hvilken ville det vært?

– Kanskje Don DeLillo? Vi har jo allerede en låt på blokka med arbeidstittelen «Postmodern», så han kunne jo fått bidratt med noen ord og litt støy på den.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

5 om bøker og musikk

 

Les også:

The Beatles – «Don’t Let Me Down»

The Beatles – Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (1967)

The Beatles – The Beatles

Gamle juleplata med Beatles

Er det vits å lese noe mer om Beatles?

 

Albumanbefaling: McCartneys «Ram»

Årets beste Youtube-klipp – Nirvana med McCartney som Kurt

Paul McCartney var fan av dette bandet

 

George Harrison og ukulelen

 

Ravi Shankar 1920-2012

 

Engelsk landsbypsykedelia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter