Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 30. juli 2024

Videopremiere: Susanna – «I Took Care of Myself»

I 2024 feirer Susanna 20 år som plateartist, og den 23. august utgis hennes 19. album «Meditations on Love». I dag tirsdag 30. juli byr vi på siste smakebit før albumet kommer i august med musikkvideoen til låta «I Took Care of Myself». Videopremiere!

Tekst: Deichman musikk / Foto: Ida Fiskaa

«Everyone Knows» var den første singelen, sluppet like etter hennes Baudelaire-prosjekt. En spennende låt med medfølgende video.

‘Låta er eksperimentell og jazzy i formen. Låten gir meg i starten assosiasjoner til Tom Waits sine mer eksperimentelle låtpassasjer, men også til intromusikken til den skumle barne-TV-serien Pompel og Pilt (for de som husker den)’, skriver Ådne Evjen i disharmoni. Ådne tok også med låta i en utgave av Ferske spor her i Deichman musikk.

I juni ga hun ut låta «Elephant Song» som ble løftet frem på The Guardian Playlist med lovordene: «This is sheer magic: saxophone, vocals and piano bumping gently as they cohere into a climax that celebrates life’s mystery».

Videopremiere

«I Took Care of Myself» utgis  i dag tirsdag 30. juli på Susannas eget label SusannaSonata. Låta er produsert av Susanna Wallumrød og Juhani Silvola. Susanna har også laget musikkvideoen til låta, sammen med filmskaperen og multikunstneren Kim Hiorthøy.

Les mer om  låta og Susannas kommentarer om den, ideen til videoen og det kommende albumet under musikkvideoen. Videopremiere!

Med et drivende orgel-riff, utbrudd fra blåseinstrumenter og perkusjon, stadfester Susanna på toppen at hun «got up and left». Rullende trommer og Susannas ordløse sang bidrar til en triumferende og foruroligende stemning.

Susanna. Foto: Ida Fiskaa

– Det er ikke nødvendigvis enkelt å stå opp for seg selv, forlate en situasjon, forlate et sted, forlate en relasjon, si nok er nok, dette fungerer ikke for meg, jeg tåler ikke mer, jeg orker ikke mer. Når er det rette tidspunktet for å sette foten ned?, undrer Susanna når hun forteller om låta.

Uansett ligger det en enorm kraft, nesten noe eksplosivt, i erkjennelsen om at nå skjer det – det trenger ikke en gang være en bevisst tanke, det bare skjer. Og så ser man tilbake på det i ettertid og forstår at ‘jeg tok vare på meg selv – jeg sto opp for meg selv – jeg gikk – fjernet meg fra situasjonen – relasjonen – stedet – menneskene – tankesettet – reglene – religionen – bindingene – det som holdt meg fast – overbevisningene – oppfatningene‘.

Susanna. Foto: Ida Fiskaa

Musikkvideoen er spilt inn i Manglerudhallen i Oslo, med Vålerengas damelag i ishockey foran kamera. Om idéen til videoen forteller Susanna_

– Ideen kom allerede i studio da vi holdt på med innspillingen av låta. Det er noe med orgel-riffet som minner om den litt korny pausemusikken på ishockey-kamper. Og raskt utviklet idéen seg til et ønske om å filme ishockey-spillere på banen, med høy fart og stort drama. Min frisør i over 20 år, spilte tidligere ishockey for VIF Damer Elite, så da måtte jeg spørre henne hvordan i all verden vi kunne få til å filme ishockey-spillere i aksjon. Og det er absolutt et poeng at det er kvinnelige spillere, for det er en ganske maskulin og brutal sport. Draktene, beskyttelsesutstyret og at det foregår på is har vært et veldig fremmed og spennende miljø for meg å oppsøke.

Det kommende albumet «Meditations on Love» utforsker kompleksiteten og utfordringene ved å holde på kjærligheten. Mens mange låter feirer den svimle gleden av en ny forelskelse eller slikking av sår etter et brudd, går låtene på albumet i dybden på det som skjer i mellomtiden – hva som må til for at et forhold skal funke, og hva som kan forpurre kjærligheten og gjøre den giftig.

 

Sjekk relaterte saker nederst inkludert intervjuene Susanna med orkestrert Baudelaire og Susanna: Ondskapens blomster i nedstrippet musikalsk kledning.

 

Sjekk også:

Susanna – «Everyone Knows» (Ferske spor uke 22/2024).

Susanna & KORK – «The Enemy» (Ferske spor uke 15/2024).

 Susanna  – «Destruction» (Ferske spor uke 17/2022)

Susanna – «Elevation» (Ferske spor uke 13/2022).

Susanna – «Ensomhet II» (Ferske spor uke 48/2021).

Susanna – «For No One»  (Ferske spor uke 23/2021).

Susanna – «The Dancing Snake» (Ferske spor uke 30/2020).

Susanna – «Ecstacy X» (Ferske spor uke 3/2019).

Susanna – Låt: «Perfect Day» (Musikalske sidespor – uke 4/2018)

 

Susanna. Foto: Ida Fiskaa

 

Forberedelsene til Susanna synger Gunvor Hofmo på Deichman Bjørvika tirsdag 23. november 2021. Les litt om konserten Ferske spor uke 48/2021 under Susanna – «Ensomhet II».

Mer Susanna

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 74 andre abonnenter