Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 22. oktober 2016

Plateanmeldelse: The Terrifieds – «Three Hares»

IMG_3866

 

Artist: The Terrifieds

Plate: «Three Hares» (2016)

Plateselskap: Astma Records

5

 

The Terrifieds har mer eller mindre holdt det gående siden 2011, og har gitt ut to «lang»spillere, «Binky» og «Critical Care». For et par dager siden kom «Three Hares». Stilen er akkurat den samme som på de to andre skivene, powerpop, likevel er resultatet noe forskjellig. Med «Three Hares» har The Terrifieds justert uttrykket i forhold til plateforgjengerne, det hviler noe uforløst over flere av låtene på de to utgivelsene, men nå har løsnet skikkelig for The Terrifieds (inkludert Kristopher Schau). Riktignok flørtes det også med melodiøs (power)pop på The Dogs sine album, men her dreier det seg om ren powerpop.

Powerpop er en enkel sjanger, men samtidig vanskelig. Du ikke trenger å være gitarvirtuos for å spille powerpop, det holder med noen få grep. Selv om formelen i utgangspunktet er grei skuring, er det likevel ikke så lett «å få snøret i bånn». Det gjelder å få maksimalt ut sjangeren, og dét har The Terrifieds klart denne gang. Schaus vokal har aldri passet bedre til sjangeren enn nå, ja, alle i The Terrifieds har aldri hørtes bedre ut, rett og slett bra. Og akkurat når det stemmer som best oppløses gruppa, dette er The Terrifieds siste utgivelse. «Døvt, for jeg digger jo å ha et forum for powerpop og nonsens», kommenterer Kristopher Schau.

«Three Hares» består av fengende melodier, treffende hooks & koringer, og underholdende tekster, som «Turning 46» (dog, teksten har også  en bunnklang av melankoli, slik jeg tolker det). «Det ironiske med Turning 46 er jo at bandet (ikke jeg) brukte så lang tid på å gjøre ferdig det her at jeg måtte inn å forandre teksten flere ganger. Starta som Turning 43…», kommenterer Schau.

Tenk Hiawata!s Weezer-«hyllest» «The Darkside» (og Weezer selv), den norske skiva jeg spilte mest i fjor sammen med The Good The Bad & The Zuglys «Hadeland Hardcore», da har du peilet inn The Terrifieds «Three Hares» på omtrent riktig frekvens. I tillegg beveger The Terrifieds seg inn i pop-punk-territoriet med kutt som «Tiniest «Lion», «Towel, You´ll Be A Woman Soon» og «Human Snoozefest» (den siste sender tankene, mine ihvertfall, til Kung Fu Girls og «Vinnie»). The Terrifieds har med «Thee Hares» perfeksjonert kunsten å rappe (bli inspirert, heter det vel) fra andre og smette det elegant inn i sitt eget uttrykk.

«Three» Hares» er en av årets store positive overraskelser. Så er det bare å håpe at plata kommer til lydlegge høsten og den kommende vinteren til så mange som mulig.

Victor Josefsen

 

 

Sjekk også:

Min platesamling: Kristopher Schau

 Bilder fra krisemoete instagram. Ettersom Schau ikke sendte ved noe bilde, ble det opp til oss å finne noe vi kunne bruke. En av våre medarbeidere, Anette Jensen, foreslo dette bildet, nesten før vi rakk å spørre.

Bilder fra krisemoete instagram. Ettersom Schau ikke sendte ved noe bilde, ble det opp til oss å finne noe vi kunne bruke. En av våre medarbeidere, Anette Jensen, foreslo dette herlige bildet, nesten før vi rakk å spørre.

 

EP-anbefaling: The Terrifieds – Let’s Fart On Girls

 

Plateanmeldelse: The Dogs – Swamp Gospel Promises

Låtanbefaling: The Dogs – Are You With Him Now

The Dogs: Armed and Fairly Well Equipped

 

Plateanmeldelse: Sweden «Oh, Dusty»

Sweden – powerpop av ypperste merke

Albumanbefaling: Sweden – Sixes & Sevens

 

EP-anmeldelse: Family Values «Time Stands Still»

 

The Yum Yums, Cosmic Dropouts m.m. (Og her)

 

Hiawata!: Valley Boys / Backs To The Future

Hiawata!: Valley Boys / Backs To The Future

Løchstøer: «Keen på å lage noe som kiler meg, mitt ego»

 

EP-anmeldelse: Beezewax – Out Of The Window

Beezewax om euforien som kan oppstå når en forlater noen

Beezewax: Hazzard

 

Astroburger – Lightyears Behind

Jeg hørte den låta først med det norske bandet Astroburger

Kvegpels – Astroburger

 

Albumanbefaling: I Was A King – I Was A King

 

Impossible: Second Thoughts

 

Singelanmeldelse: Teenage Fanclub «I’m in Love»

Lightship er prosjektet til Gerard Love fra Teenage Fanclub

Herostratos er et navn hos alle som elsker band som Teenage Fanclub eller BMX Bandits

Det har vært en strøm av gode band fra Glasgow siden åttiårene

Musikalsk slekter Dagens Ungdom på band som Felt, The Bats, The Chills, BMX Bandits, tidvis Teenage Fanclub

 

Superchunk er viktigere enn du tror / Albumanbefaling

 

Albumanbefaling: Buffalo Tom – Skins

 

Mikal Cronin: Et spor som det oser feelgood powerpop av

 

Albumanbefaling: The Apples in Stereo – #1 Hits Explosion

 

Matthew Sweet – Girlfriend

 

The Posies: To klassiske album

 

Powerpop-festival

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter